Lleida
20-32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


“Els llibres del Premi Lladonosa expliquen tota la nostra història”L’Ajuntament d’Alguaire va acollir la presentació del llibre de Sant Jordi de LA MAÑANA


L’Ajuntament d’Alguaire va acollir  ahir la presentació del llibre guanyador del 29 Premi d’Història Local Josep Lladonosa i que la propera Diada de Sant Jordi, el 23 d’abril, es regala amb LA MAÑANA. L’obra del jove historiador Xavier Aguayo relata l’impacte de la immigració al llarg del segle XX en la transformació de la ciutat de Lleida. En l’avenç del llibre que va fer Manel Lladonosa, president del Patronat que organitza els premis, va afirmar que “una de les virtuts de l’obra és dóna veu a un col·lectiu que no acostuma a aparèixer als llibres d’Història, i aquest factor ha estat un dels èxits del Premi al llarg de les seves tres dècades de vida, amb obres que posen al centre del discurs als artesans, els pagesos, els joves...”. En aquests sentit, Lladonosa va proclamar: “Amb 29 anys, el Premi ja és una gran biblioteca que explica la nostra història des de molts punts de vista”.

Xavier Aguayo va destacar que la seva investigació demostra que la ciutat de Lleida, que va passar de 21.000 a 100.000 habitants al llarg del segle XX, ha conformat el seu caràcter actual gràcies als fenòmens migratoris, “que lluny del que es pensava a inicis del segle, no han fracturat la societat catalana ni des del punt de vista cultural ni de la seva identitat”. El llibre, amb testimonis de particulars, explica també la transformació urbanística de la ciutat a partir de la pressió de les onades de nous habitants.

L’alcalde d’Alguaire, Antoni Perea, va voler posar també el testimoni del seu propi pare, d’origen murcià, com a prova  del model d’integració que es continua mantenint a l’actualitat.

A l’acte van participar alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Alguaire i es va lliurar el segon Premi de Recerca Juvenil de Batxillerat a l’estudiant Clàudia GRàcia Mateu pel treball ‘La veritable màgia de Harry Potter’.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats