Lleida
5/16° C (pluja)
97% 26 km/h


FiraTàrrega, a punt per una 39a edició centrada en quatre grans eixos temàticsTerritori, compromís social, reflexió i identitat vertebren la programació


La 39a edició de FiraTàrrega se celebra del 5 al 8 de setembre amb 42 espectacles dividits en aquests quatre eixos que pretenen donar a la programació una mirada polièdrica.

En aquesta edició, Firatàrrega vol oferir una programació que tingui una mirada polièdrica, que es pugui dirigir a moltes tipologies de públics i on qualsevol persona pugui trobar alguna peça que sigui del seu interès, pel que es posen en joc valors com la transversalitat, l'adscripció a la realitat social i la investigació. A més, es vol donar cabuda a discursos contemporanis, integradors, universals, cohesionadors i crítics, sense perdre de vista les peces més festives i d'entreteniment de qualitat.

L'eix Territori pretén reivindicar el protagonisme de la perifèria i de la singularitat, d'allò petit i particular on tingui cabuda la diversitat, amb la intenció de combatre l'homogeneïtzació que està imposant la globalització.

Quant a l'eix Identitat, té l'objectiu de plasmar que la monoidentitat ja és caduca, per la qual cosa la programació ha de ser capaç de reflectir la inclusió, la democratització i la democràcia cultura.

Compromís social busca assumir en la programació la perspectiva de gènere i també la igualtat i la justícia social. Finalment, amb l'eix Reflexió, FiraTàrrega defensa l'educació i l'aprenentatge continu, donant suport a projectes que investiguen a llarg termini i que siguin sensibles a temàtiques com la creativitat o l'accessibilitat

El conjunt de la programació d'aquesta 39a edició, la primera sota la direcció artística d'Anna Giribet, presentarà un total de 42 espectacles, 24 dels quals són catalans, 9 són arribats de la resta de l'estat espanyol, 6 internacionals i 3 de procedència mixta. 19 de les propostes, a més, seran estrena a Espanya i el 30% del total està adscrit al programa Suport a la Creació.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats