Lleida
3-12° C (pluja)
97% 26 km/h


Grans castells a la plaça de la Paeria per la Diada de la Festa MajorEls Castellers de Lleida han fet una torre de 7, han carregat un 4d8 –amb un intent desmuntat- i un 7d7 –també amb un intent desmuntat-


La plaça de la Paeria ha vist aquest diumenge grans castells a la Diada de la Festa Major, una de les cites primerenques de la temporada. Els Castellers de Lleida s’han acompanyat avui de dos colles que repeteixen a la plaça per festes: la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Moixiganguers d’Igualada.

L’actuació a la plaça ha permès veure castells d’alçada. Els amfitrions han començat amb ganes, amb una torre de 7. El 4d8 l’han carregat després d’un intent desmuntat. Ha passat el mateix amb el 7d7, que abans ha vist desmuntar un intent de la mateixa estructura. Els Castellers de Lleida han acabat amb dos pilars de 5 i el tradicionals pilars, un dels quals per pujar per la finestra de la façana de la Paeria (han estat 3 pilars de 4).

La Vella dels Xiquets de Valls han fet un 5de8, una torre de 8 amb folre i un 4d8. Han clos amb 3 pilars de 5. És el seu quart any a la festa de Sant Anastasi. L’any passat, els de la camisa rosada, van demostrar la importància que li donen a aquesta plaça, estrenant el seu primer castells de 9 de la temporada.

De la seva banda, els Moixiganguers d’Igualada també han fet una torre de 8 amb folre, un 4d8 i un 7d7, finalitzant l’actuació amb un vano de 5 carregat. Igualment, els morats han repetit a la Diada de Sant Anastasi. Ha visitat la ciutat amb el premi de colla de la temporada del 2018 que premia la seva bona trajectòria en el curs anterior.

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha agraït a les colles convidades el seu compromís amb la ciutat i igual els ha desitjat, igual que als bordeus, una bona feina aquesta temporada.

Diada Castellera de Festa Major

La cita castellera comença d’hora amb el toc de les gralles i els tabals dels Castellers de Lleida. L’itinerari comença al seu local, a l’Antic Convent de Santa Clara, d’on també han sortit els castellers en cercavila per l’Eix abans de la diada a la plaça. La Diada de Sant Anastasi és una de les grans cites per veure bons castells a Lleida.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats