Lleida
20-32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Joan Miquel Oliver tanca la seva trilogia amb Albert Pinya amb 'Elektra'Part de la gravació del disc del music balear es va fer al Teatre de Ca l'Eril


El Cafè del Teatre rebrà aquest dissabte, a partir de les 22.30 hores a Joan Miquel Oliver, ex d’Antònia Font, que oferirà les cançons del seu darrer treball discogràfic.

Amb Elektra, el músic mallorquí, ha tancat la trilogia que, juntament amb el pintor, també mallorquí Albert Pinya, va començar amb Pegasus el 2015 i va continuar amb Atlantis el 2017. En paraules a LA MAÑANA, Joan Miquel explica que “quan vaig fer el Pegasus encara no sabia que acabaria sent una trilogia, però Albert va pensar que la podríem fer i ha acabat així”. Aquest Elektra, diu, és com una síntesi dels altres dos. “El primer és més un disc de laboratori, en el segon ja vaig introduir una bateria i en aquest tercer ja han entrat més instruments”. És precisament aquesta una de les diferències més palpables respecte a altres treballs de Joan Miquel, ja que s’han incorporat a l’estudi, i també a la producció Jaume Manresa als teclats i Xarli Oliver a la bateria. A més, han comptat amb la col·laboració en quatre temes de la cantant Joana Gomila, “després que Jaume Manresa produís un disc de Folk Souvenir, projecte de la Joana”. També és una síntesi a nivell gràfic, ja que Albert Pinya “va utilitzar el blau i el verd per Pegasus, el rosa i el taronja, que son contraris, a Atlantis i en aquest es fusionen tots els colors”.

Al llarg del procés d’enregistrament, Joan Miquel va passar pel Teatre de Ca l’Eril, on Joan Pons va enregistrar la bateria. “Ja havíem tocat allà abans i té una sonoritat molt bona”. Per la seva banda, l’encarregat de les mescles ha estat l’experimentat Toni Pastor, que ha treballat amb artistes como Annie Lennox, Brian Eno o els mateixos Antònia Font.

Quant a la temàtica de les lletres, Elektra és “un disc de personatges solitaris, de primeres persones; en començar volia combinar més homes i dones, però a mida que vaig tirar endavant m’adonava que sí, ha sortit un disc una mica feminista”. Respecte a la problemàtica actual en aquest sentit, Oliver considera que “hi ha persones o col·lectius, com l’LGTBI que ho passen malament i tenen tot el dret a viure la vida quotidiana com tots els altres” i afegeix que “sembla que encara estem molt endarrerits amb això, però sóc optimista, la gent que ara té 12 o 14 anys ja ho viuen d’una altra manera”.

El disc està format per 12 cançons i una d’elles porta com a títol Me’n vaig a viure a Lleida, un tema que parla de l’empatia dels catalans de Llevant amb els de Ponent, allunyats de la gran capital Barcelona. “la idea de fer aquesta cançó va sorgir després de tots els fets de l’1 d’octubre, quan vaig pensar, me’n vaig a viure a Lleida, com una manera d’expressar el descontent”, explica, i afegeix que  sempre ha estat molt còmode als concerts a Lleida. “És una gent espontània, fàcil, amb poca impostura”.

Ara, després d’un estiu que estarà carregat de concerts, els nous reptes de Joan Miquel són “un projecte audiovisual amb Albert Pinya per fer una pel·lícula d’animació” i, a més, dins del món de la literatura, on també està immers,, “m’agradaria fer una segona entrega de l’Alexandra”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats