Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La 7a edició del Cicle Diàlegs comença amb la inauguració de l’exposició ‘Recordant Sixena’La nova edició del cicle inclou taules debat, teatre, exposicions temàtiques, i un concert inclusiu de la Coral d’ASPID, en dos eixos temàtics que relacionen el món de la cultura amb la democràcia i la salut.


El Cicle Diàlegs, organitzat per Òmnium-Lleida Ponent , el Centre d’Estudis Comarcals del Segrià i la Fundació Orfeó Lleidatà, és un espai de reflexió i debat al voltant del paper de la cultura des de les seves múltiples realitats, i té l’objectiu per sensibilitzar i generar propostes útils tant per al sector com per a la ciutadania en general.

En aquesta 7a edició, el Cicle aborda dos nous àmbits, la democràcia i la salut, amb activitats com les taules debat, el teatre, la música i les exposicions temàtiques, per tal d’aportar una visió més rica i transversal.

Cultura i democràcia

Obrim el cicle amb la inauguració de l’exposició ‘Recordant Sixena’. Una mostra que naix a partir d’una proposta que els organitzadors del Cicle Diàlegs fan als artistes d’Arts de Ponent i del Cercle de Belles Arts. D’aquesta crida, oberta també a tots els artistes d’arreu de Catalunya, en resulten 31 obres. Aquestes són fruit de l’evocació de les peces del Museu de Lleida que van ser traslladades a Sixena el passat 11 de desembre de 2017, així com de la impressió que els artistes van tenir dels successos viscuts aquella jornada. L’exposició ha estat coordinada per Rafa Borlänsa d’Arts de Ponent i per Divina Drudis del Cercle de Belles Arts.

La mostra es podrà veure fins el proper 28 d’octubre al vestíbul de l’Espai Orfeó.

La primera sessió de debat del Cicle tindrà lloc dimarts, 16 d’octubre a les 19h, i comptarà amb Lluís Puig, Director del Programa per al Desenvolupament de Projectes Culturals d’Àmbit Internacional del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Valtònic, raper, i Sr. Postu, activista i ‘influencer’. Les intervencions de Lluís Puig i Valtònic seran per videoconferència. Moderarà la sessió Magda Gregori Borrell, periodista i politòloga

Clourà l’eix Cultura i democràcia, una representació de l’obra de teatre ‘Maleïdes Guerres (i aquell que les va fer)’ un espectacle que forma part de les produccions de la Xarxa de Teatres Ateneus de Catalunya i que utilitza la bellesa de la poesia, de la música, de les paraules i les cançons com a arma de combat. El muntatge compta amb el músic i compositor Carles Beltran, l’actriu i rapsode Lali Barenys, i la cantant, lletrista i artista Namina (Natàlia Miró do Nascimento). L’obra es podrà veure el dimarts 23 d’octubre a l’Espai Orfeó i té un preu de 8€ a la taquilla i de 6€ a través de la pàgina web.

Cultura i salut

El segon dels eixos de reflexió i debat és Cultura i salut i començarà amb una exposició que porta per títol ‘Parelles Artístiques’ i que compta amb la col·laboració de Sant Joan de Déu Terres de Lleida. La mostra es podrà visitar al vestíbul de l’Espai Orfeó del 6 al 25 de novembre.

La taula debat tindrà lloc dimarts 6 de novembre, 19h i comptarà amb les ponències de l’artterapeuta Maria Josep Noguera, del doctor en medicina i cap de secció del Servei d’Oncologia Terapèutica de l’Hosp. Univ. Arnau de Vilanova Moisés Mira, i del músic i musicoterapeuta Pau Gimeno. Moderarà la sessió Roser Sanjuan, coordinadora socioeducativa del Centre d’Art la Panera.

I dins d’aquesta visió sobre la funció terapèutica de la cultura tindrà lloc un concert de la Coral d’ASPID. Un projecte inclusiu que utilitza el cant coral com a eina terapèutica per afavorir la salut i el benestar dels usuaris d’aquesta associació assistencial. El concert tindrà lloc el dimecres 21 de novembre a les 18 h.

Totes les activitats es desenvoluparan a l’Espai Orfeó entre els mesos d’octubre i novembre. L’entrada és lliure per a totes les activitats excepte per l’obra de teatre.

 

7è CICLE DIALEGS - PROGRAMACIÓ GENERAL

 

CULTURA I DEMOCRACIA

TAULA DEBAT

Dimarts 16 de d’octubre, 19 h

Lluís Puig, Director del Programa per al Desenvolupament de Projectes Culturals d’Àmbit Internacional del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya *

Valtònic, raper *

Sr. Postu, activista i ‘influencer’

Moderadora: Magda Gregori Borrell, periodista i politòloga

*Intervenció a través de videoconferència

 

TEATRE

Dimarts 23 d’octubre, 19 h

Maleïdes guerres (i aquell que les va fer)

Preu 8 € / 6 €

 

EXPOSICIÓ

Del 8 de gener al 28 d’octubre

Recordant Sixena

Amb la col·laboració d’Arts de Ponent, Cercle de Belles Arts i artistes participants.

 

CULTURA I SALUT

TAULA DEBAT

Dimarts 6 de novembre, 19 h

Maria Josep Noguera, artterapeuta

Moisés Mira, doctor en medicina i cap de secció del Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Hosp. Univ. Arnau de Vilanova

Pau Gimeno, músic i musicoterapeuta

Moderadora: Roser Sanjuan, coordinadora del servei educatiu del Centre d’Art la Panera

 

CONCERT

Dimecres 21 de novembre, 18 h

Concert de la Coral d’ASPID

 

EXPOSICIÓ

Del 6 de novembre al 25 de novembre

Parelles Artístiques

Amb la col·laboració de Sant Joan de Déu Terres de Lleida

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats