Lleida
16-30° C (pluja)
97% 26 km/h


La Biblioteca de Lleida acull dos tallers de fanaletsHi han participat 62 infants al pati de l’Àrea Infantil


El proper 24 de juliol, Lleida celebrarà una de les tradicions més singulars i simpàtiques com és la Romeria dels Fanalets de Sant Jaume. Cal anar preparant els fanalets i és el que han fet avui a la Biblioteca Pública de Lleida 62 infants, que han participat en dos tallers de fanalets al patí de l’Àrea Infantil, un al matí l’altre a la tarda.

Acompanyats dels seus pares, avis o tiets, els nens i nenes han anat confeccionant un singular fanalet amb paper i cartró, de colors blanc i blau, retallant i pegant motius estiuencs, seguint les instruccions del Mestre Fanaler Carles Domènech. El taller ha estat organitzat per la mateixa Biblioteca,  conjuntament amb l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes.

El seu president, Jordi Curcó, que ha participat en el taller de la tarda, ha convidat els infants  a presentar-los al LXXVIII Concurs dels Fanalets de Sant Jaume i a portar-los la nit del 24 de juliol a la Romeria dels Fanalets.No ha estat aquest el primer ni el darrer taller de fanalets, ja que el passat diumenge l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida va fer el seu propi taller, a càrrec de Jaume Aluja.

Per demà divendres hi ha previstos dos tallers més, un d’ells al local de l’Associació de Veïns de Jaume I, a càrrec del mateix Carles Domènech. Val a dir que a la mateixa hora, al carrer Remolins, organitzat per l’Associació de Comerciants de Democràcia i Remolins es farà un altre taller de fanalets a càrrec dels mestres fanalers José A. Ferrer i Josep Figueras. 

FOTO: Jordi Curcó

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats