Lleida
9/19° C (pluja)
97% 26 km/h


La Fase Cultura clou amb 3.452 espectadors al llarg dels 49 espectacles realitzats en diferents espais de LleidaMiquel Pueyo qualifica la iniciativa "d'èxit" i diu que és un format que "ha vingut per quedar-se"


Lleida ha tancat aquest diumenge al vespre la iniciativa Fase Cultura que al llarg de 49 espectacles ha aconseguit sumar més de 3.452 espectadors, el 80% de l'aforament. Un dels trets distintius d'aquesta iniciativa és que les diferents activitats d'arts escèniques, música, cinema i espectacles multidisciplinars s'han celebrat en 13 espais públics distribuïts pels barris de la ciutat. L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat que la iniciativa ha pogut tirar endavant malgrat el confinament al mes de juliol i creu que és un format "que ha vingut per quedar-se". La Fase Cultura ha finalitzat amb l'obra 'Teia' de Júlia Farrero, una coproducció de FiraTàrrega basada en la tradició fallaire del Pirineu.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha valorat molt positivament que la Fase Cultura s'hagi pogut tirar endavant tot i les "setmanes complicades" que s'han viscut al juliol arran del coronavirus. "Ha estat important perquè s'ha donat a la ciutadania una oferta cultural", ha dit Pueyo, que també ha indicat que la iniciativa ha permès programar de nou activitats que havien estat ajornades durant els primers mesos de la pandèmia. Al mateix temps ha remarcat l'aposta de comptar amb companyies i artistes de proximitat. "El sector de la cultura està extremadament afectat per l'impacte de la covid-19 i els hi devíem un cert retorn", ha dit.

Per tot, l'alcalde de Lleida ha qualificat la iniciativa "d'èxit", ja que, segons ha dit, s'ha demostrat que es pot "combinar el nivell de socialització que implica organitzar activitats culturals a l'espai públic amb els estàndards de seguretat" que s'han hagut d'implementar. També considera que ha estat un "èxit" per l'impacte que la cultura té sobre "l'ànim" i la "il·lusió" dels ciutadans.

Finalment, Pueyo creu que després de l'èxit de la Fase Cultura, la iniciativa pot tenir continuïtat. "Només desitjo que el pròxim estiu el format pugui ser més lax i tranquil. Ara bé, aquest model d'espectacles al vespre, en horari infantil i espais singulars, ha vingut per quedar-se", ha indicat.

Per la seva banda, el regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, també ha valorat molt positivament el cicle Fase Cultura i ha indicat que si les institucions volen, la cultura "pot tirar endavant". També ha assegurat que a Lleida "la cultura és segura i un bé essencial".

Durant els mesos de juliol, agost i setembre, el cicle Fase Cultura ha programat 49 esdeveniments, en més d'una dotzena d'espais singulars de la ciutat. La resposta del públic ha estat força positiva, en omplir el 80% de les 4.625 places d'aforament total. En total s'han venut o reservat amb cita prèvia 3.452 places

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats