Lleida
7/16° C (sol)
97% 26 km/h


La lleidatana Montse Sanjuan opta al premi de millor novel·la negra al festival ‘Cubelles Noir’Per la seva publicació a Pagès Editors ‘Anna Grimm. Memòria mortal’


A més de Montse Sanjuan, el Cubelles Noir - Festival de Novel·la Negra del Garraf, que se celebra del 22 al 25 d’agost, també ha escollit a Núria Gras, també de Pagès Editors amb ‘Paradís d’ombres’, i a Laura Balagué, de Milenio, amb ‘Muerte entre las estrellas’, entre les candidates. 

La tercera novel·la de la saga de la sergent dels Mossos d’Esquadra Anna Grimm, el personatge creat per l’escriptora lleidatana, publicada a Pagès Editors és una de les cinc nominades al premi de millor novel·la escrita per una dona en català al 2018, un premi amb que el festival, que arriba a la seva quarta edició vol reconèixer el treball i emfatitzar la presència de les dones escriptores de gènere negre. Montse Sanjuan explica a LA MAÑANA que “estic molt contenta i orgullosa de ser finalista en aquest festival que és un dels més imortants de Catalunya, ja que es van presentar molts llibres d’autores molt bones”. Montse ja té en ment continuar la saga d’Anna Grimm, ja que “penso que és un personatge que té molta força i que ha agradat”. Malgrat això, la seva propera publicació, serà una història que no té res a veure. 

D’altra banda, una altra de les cinc nominades al mateix premi és l’escriptora andorrana Núria Gras, amb la seva novel·la Paradís d’ombres, també publicada en l’editorial lleidatana, i que va guanyar el prestigiós premi Fiter i Rossell que atorga el Centre de Belles Arts d’Andorra.

A més, l’escriptora barcelonina establerta a Sant Sebastià Laura Balagué ha estat seleccionada al premi de millor novel·la escrita per una dona en castellà, per la seva obra Muerte entre las estrellas, publicada a Editorial Milenio, el segell en castellà de Pagès Editors.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats