Lleida
8 / 26° C (sol)
97% 26 km/h


La Paeria posposa al gener l'acte formal d'inici d'obres del Museu d'Art de LleidaLarrosa assenyala, però, que ja s'està treballant a l'antiga Audiència per acabar de buidar l'edifici perquè puguin començar els treballs


L'acte institucional per formalitzar l'inici de les obres de del Museu d'Art de Lleida –actual Museu Morera- es farà, finalment, a principis de gener, segons ha explicat l'alcalde Fèlix Larrosa. La Paeria tenia previst celebrar-lo aquest dimarts però ha decidit posposar-lo davant la impossibilitat per "motius d'agenda" que algunes de les autoritats convidades hi poguessin assistir. Tot i això, Larrosa ha explicat que ja s'està treballant a l'interior de l'antiga Audiència, on s'ubicarà l'equipament, en tasques de buidatge de l'edifici i per traslladar el node de comunicacions existent. Així, al gener, un cop finalitzin aquests treballs, les obres pròpiament dites d'adequació i rehabilitació de l'edifici ja començaran, amb l'entrada de màquines per efectuar treballs d'excavació i sondeigs arqueològics.

Les obres de la futura pinacoteca de Lleida s'iniciaran formalment al gener, després que s'acabin els treballs de buidat de l'edifici de l'antiga Audiència, situat a rambla Ferran, i després que ja s'hagi completat el trasllat dels treballadors municipals que ocupaven l'immoble. Les obres de la seu definitiva del Museu Morera, que està previst que s'allarguin uns dos anys, compten amb un pressupost de més de 4,4 milions d'euros (amb IVA), aportats per la Paeria, Diputació de Lleida, Generalitat, Estat i provinents d'ajuts del fons europeu Feder.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats