Lleida
10-21° C (pluja)
97% 26 km/h


La Panera encara l’estiu amb tres propostes expositivesL’equipament acull ‘Beques d’Art i Natura’, ‘Bildi’ i ‘Ordre, democràcia’ fins el pròxim mes d’octubre


La Panera acull aquest estiu tres propostes expositives que es podran veure fins el mes d’octubre: ‘Beques d’Art i Natura’, ‘Bildi’’ i ‘Ordre, democràcia’. 

Aquest estiu el Centre d’Art La Panera acull tres exposicions que es podran veure fins el mes d’octubre i que responen a temàtiques diferents. La primera de les exposicions, Beques Art i Natura la creació 2017-2018, mostra l’aportació de quatre artistes, dos dels quals són de Lleida. Olga Olivera-Tabeni, Joan Pallé, Marc Noris i Estibaliz Sádaba Murguía signen aquesta proposta guanyadora del premi la Beca, que convoca anualment el Centre d’Art la Panera i el Centre d’Art i Natura de Farrera, amb la col·laboració del Centro de Arte y Naturaleza d’Osca. Aquesta exposició mostra els quatre projectes que prenen com a marc la natura, sempre lluny de qualsevol idealisme i aprofundint en les implicacions socials, polítiques i estètiques dels entorns naturals i paisatgístics. 

L’altre projecte exposat és Bildi, en esperanto ‘fer imatge’, un estudi de disseny gràfic creat per Agnès Simon i Martí Ferré on es respira, des del seu inici, el 2004, reflexió, utopia, universalitat, holisme i atemporalitat, amb un objectiu clar de qüestionar el present i aportar quelcom transformador, no només en el disseny gràfic, sinó a la vida en general. I per últim ODRE, Democràcia s’apropia de les tècniques operístiques clàssiques, arrel de tres vídeos, és parla de l’elit en el seu propi idioma. Subvertint la gramàtica cultural en un acte de desviació, avisa els protegits i privilegiats d’una revolta des de baix. 

 

L’artista Rubén Martínez ‘radiografia’ el capitalisme el dia 20 de juliol

El dia 20 de juliol a les 12.00 hores a La Panera acollirà la xerrada de Rubén Martínez, doctor en ciència política i polítiques públiques, per fer una breu explicació sobre l’exposició The order of capital del col·lectiu artístic Democràcia, que proposa pensar l’ordre del capital com l’articulació de múltiples dimensions contradictòries, més enllà de la dualitat entre rics i pobres. El col·lectiu soostè que sovint definim el capitalisme com un sistema d’organització econòmica basat en l’increment continu dels beneficis. En aquesta dinàmica, els rics són cada vegada més rics i els pobres, més pobres. El problema d’aquesta visió és que ens explica poc sobre com el capital governa realment el món, i ignora estratègies que no es redueixen al lucre.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats