Lleida
4-15° C (sol)
97% 26 km/h


La pintura de Mercè Humedas torna a l’Espai Cavallers



Després de set anys sense exposar individualment, la lleidatana presenta els seus ‘Paisatges viscuts’


La galeria Espai Cavallers acull fins al pròxim 7 de juliol l’exposició ‘Paisatges viscuts’, de l’artista lleidatana Mercè Humedas, que té com a fil conductor la llum i la recerca de l’atmosfera.

És una exposició especial per a Mercè Humedas. Després de set anys sense mostrar el seu treball de forma individual, la pintora lleidatana torna a l’Espai Cavallers, galeria que considera “casa meva” i en la qual se sent molt còmoda. Humedas encara aquesta exposició amb el “compromís” d’emocionar el públic. Sota el títol de Paisatges Viscuts, la lleidatana proposa una col·lecció de 28 olis de petit i gran format que tenen com a fil conductor la llum i l’atmosfera, pals de paller de la seva obra. 

“Busco emocionar i generar sentiment partint de l’observació directa de la realitat i de les escenes i elements que envolten el meu estudi”, explica. Graduada en l’especialitat de pintura a l’Escola de Belles Arts de Lleida i autora de nombroses exposicions individuals i col·lectives, l’obra de Humedas ha estat guardonada amb premis tant a nivell local com nacional, el darrer d’ells la menció d’honor al Premi Canyelles de Barcelona. 

Amb Paisatges viscuts, deixa clara la seva aposta per la preocupació pel pas del temps, tema recurrent en la seva obra que mostra a través de dibuixos en els quals parla de l’oblit, la inconstància de la realitat o arxividors que serveixen de metàfora per explicar que hem de seguir guardant la memòria i les experiències viscudes. L’autora explica que l’objectiu de la mostra no és altre que “provocar certa emoció” en el públic i que aquest no es quedi “indiferent” amb el que observa.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paper



SOBRE L'AUTOR

Articles relacionats