Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La plataforma Sijena Sí engega una campanya per exigir l'entrega de les 111 obres de la Franja del Museu de LleidaL'entitat, que té oberta una recollida de signatures, celebrarà xerrades i una caravana ciutadana el 17 de juny que recorrerà diferents poblacions


La plataforma Sijena Sí ha posat en marxa una campanya per exigir que siguin lliurades al Bisbat de Barbastre-Montsó les 111 obres originàries de parròquies de la Franja de Ponent -que fins el 1995 havien format part de la Diòcesi de Lleida- que es troben al Museu de Lleida. L'entitat durà a terme xerrades a Montsó i Fraga i també celebrarà, el 17 de juny, una caravana ciutadana que recorrerà diferents poblacions com ara Barbastre, Graus, Roda d'Isàbena i altres amb art sacre que conserva al museu lleidatà. D'aquesta manera, Sijena Sí vol fer visible el seu suport a la demanda civil que va interposar el 13 de febrer el Bisbat de Barbastre-Montsó contra el Bisbat de Lleida i el Consorci del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal per exigir a la Generalitat i el mateix bisbat que lliurin els 111 bens artístics.

Des de la plataforma consideren "vergonyós" el canvi d'estratègia del bisbe lleidatà Salvador Giménez i que ara defensi la legalitat de l'adquisició des de Lleidade més d'una vuitantena de les peces. A més, Sijena Sí segueix amb la campanya de recollida de signatures a través de la plataforma digital 'Change.org' per sumar suports favorables a l'entrega de les obres de la Franja que hi ha al Museu de Lleida i, fins al moment, en porta recollides més de 600.

Després d'una reunió celebrada aquest dijous, la coordinadora de la plataforma Sijena Sí va acordar organitzar diferents accions per "respondre" a el que l'entitat considera "una vergonyosa actitud" del bisbe de Lleida a qui critica pel fet que Salvador Giménez "reconegués en seu judicial el 31 d'octubre passat que no era propietari dels bens" de la Franja i "ara es desdigui i afirmi que 88 de les peces sí són seves".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats