Lleida
-2 / 7° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La plataforma ’Sijena Sí’ reclama a Lleida 111 obres de la FranjaDemanen que es finalitzi aquest conflicte “artificial”, ja que els tribunals eclesiàstics diuen que les peces han de tornar a Aragó


Sota el lema d’aquesta plataforma es van reunir ahir una vintena de persones davant el Museu de Lleida, després d’haver-se reunit amb el bisbe per reclamar unes obres d’art que creuen seves.

Una vintena de membres de la plataforma ‘Sijena Sí’ es van desplaçar ahir al matí fins a Lleida per reclamar les 111 obres d’art de la Franja que es troben al Museu de Lleida. Són peces originàries de parròquies de la Franja de Ponent, que fins al 1995 havien format part de la Diòcesi de Lleida, fins que aquesta es va dividir. Hi van assistir els alcaldes de Vilanova de Sixena, Peralta de Alcofea, Berbegal i Roda de Isabena. Primer, es van reunir amb el Bisbe de Lleida, Salvador Jiménez Valls, al qual li van lliurar el manifest de Roda de Isàbena i després van llegir el manifest davant el Museu de Lleida, on es van concentrar amb pancartes i cantant.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats