Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


La poeta uruguaiana Ida Vitale, Premi Cervantes 2018Als seus 95 anys, suma el guardó als premis García Lorca (2016) i Reina Sofia de Poesia Iberoamericana (2015).


La poeta uruguaiana Ida Vitale ha guanyat avui el Premi Cervantes 2018 per "el seu llenguatge, un dels més destacats i reconeguts de la poesia", que al llarg d'una trajectòria "de primer ordre" ha aconseguit ser "al mateix temps intel·lectual i popular".

El premi va ser anunciat pel ministre espanyol de Cultura i Esport, José Guirao, que va voler tenir un "emocionat record" per al mexicà Fernando del Pas, mort ahir i premi Cervantes 2015.

"És un referent per als poetes en espanyol amb una trajectòria poètica i intel·lectual", ha expressat el ministre després de llegir els motius pels quals el jurat li ha atorgat el guardó: "Per la seva llenguatge, un dels més destacats i reconeguts de la poesia moderna en espanyol, que és al mateix temps intel·lectual i popular, universal i personal, transparent i profund ".

Guirao a més ha explicat com a cridar-la per comunicar-li la notícia, la poeta uruguaiana (Montevideo, 1923) s'ha mostrat "sorpresa, agraïda i molt vital, fent honor al seu nom".

Segons el titular de Cultura, Vitale també li ha dit entre rialles que els espanyols "segueixen igual de bojos que en l'època de la Conquesta" pel fet que a Espanya ha estat guardonada en els últims anys amb altres premis, el García Lorca (2016) i el Reina Sofia de Poesia Iberoamericana (2015).

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats