Lleida
4/11° C (núvols)
97% 26 km/h


La 'Porcellada 2019' dona valor al corpus poètic de Ponent amb la presentació d'una antologiaEl tradiconal certamen poètic d'Àger arriba avui al a seva 23a edició i comptarà amb la participació de nou rapsodes


El local social d’Àger acull aquesta tarda (18.30) ‘La Porcellada’, el segon certamen poètic més antic de Catalunya, que enguany presenta ‘Poetes de Ponent’.

Es tracta d’una antologia feta per Jaume Pont i Jordi Pàmias que engloba la poesia de Ponent des de la Renaixença fins a l’actualitat. El conductor de la Porcellada 2019, el poeta Carles M. Sanuy, explica a LA MAÑANA, la importància d’aquesta obra que publica Pagès Editors. “Demostra la potència del corpus poètic de Ponent, que no desmereix en absolut el de la resta de Catalunya; aquesta antologia es una obra de referencia i hauria d’estar a totes les cases que estimen la cultura”, diu.

La Porcellada, que va celebrar la primera edició el 1997, és un certamen plenament consolidat –només el Festival de Poesia de Barcelona és més antic– que arriba ja a la seva 23a edició i que continua promocionant la poesia de Ponent. En aquest sentit, Sanuy destaca que “fa 10 o 15 anys que hi ha hagut al país una incorporació de molta gent jove i una revifada de l’interès per la poesia que també s’ha notat a Lleida, amb l’augment d’activitats i la participació de lleidatans en actes per tota Catalunya”.

El certamen comptarà amb nou rapsodes que llegiran diferents textos: Amat Baró, Gemma Casamajó, Meritxell Cucurella, Francesc Culleré, Montserrat Gort, Jordi Pàmias, Jaume Pont –els dos autors de l’antologia– i Carles M. Sanuy.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats