Lleida
18-35° C (sol)
97% 26 km/h


La Seu d’Urgell presenta una Festa Major per “viure-la, perquè la Seu és vida”Les jugadores del Cadí la Seu protagonitzaran el pregó


Ahir va presentar-se el programa d’actes que conformen la Festa Major 2019 de la Seu d’Urgell que se celebrarà del 24 al 27 d’agost. També es va donar a conèixer el cartell de la Festa Major d’enguany que plasma de manera visual com la ciutadania urgellenca la viu i la gaudeix. Aquesta presentació va anar a càrrec de l’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, del regidor de Festes i Tradicions, Carlos Guàrdia, i el tècnic de Cultura i Festes, Andreu Campillo. 

En la presentació, l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, va agrair la tasca dels treballadors municipals, de la Comissió de Festes, de la Coordinadora de Casetes, del Consell Municipal d’Infants, del Consell Municipal de Joves, de les entitats i clubs, i de totes les persones voluntàries que hi col·laboren, per fer possible la Festa Major. Fàbrega va voler fer també “un reconeixement especial al nou regidor de Festes, Carlos Guàrdia, que amb la tasca prèvia i l’ajuda inestimable de la regidora sortint, Sílvia Iscla, han coordinat tot aquest treball coral que culmina amb la nostra Festa Major 2019”. 

Més de 80 propostes festives 

El programa de la Festa Major 2019 es compon de més de 80 propostes festives, de les quals 18 són esportives, totes elles adreçades a totes les franges d’edats, des de nadons fins a persones grans. Així ho ha explicat el regidor de Festes i Tradicions de l’Ajuntament de la Seu, Carlos Guàrdia,  que va destacar el Correfoc “com un esdeveniment festiu de referència, no només per als urgellencs i urgellenques sinó també per al públic que ve de fora de la Seu per veure’l i gaudir-lo”. També destaca, com cada any, el Ball Cerdà, “admirat i seguit a tot Catalunya”. 

Enguany, el programa de la Festa Major presenta una “oferta millorada, per aconseguir un equilibri entres les diferents franges d’edat i gustos”, ha explicat Andreu Campillo. Bona part d’aquesta oferta lúdica i festiva s’ha pogut realitzar “gràcies a les entitats i clubs de la ciutat”. 

Pel que fa a les activitats per al públic familiar hi destaquen El Pot Petit en concert, el Una nit amb el Mag Lari, l’Odradek “Artiluxis’, “Essències” amb el conegut Pepino Pascual, una ballada i classe oberta de swing amb We Swing Pirineu, la instal·lació d’un tobogan de 25 mestres al Camí Ral de Cerdanya o una jornada de jocs de taula, a càrrec d’ALLAU, al pati de la biblioteca. 

Per al públic jove, a la Festa Major de la Seu d’Urgell hi actuaran els grups Buhos, Doctor Prats i el Dj Ernest Codina, així com diversos grups de versions. 

També hi haurà les actuacions de les grans orquestres com La Principal de la Bisbal, l’Orquestra Saturno, l’Orquestra Acuario o l’Orquestra Europa. 

El pregó 

D’altra banda, l’alcalde urgellenc va avançar que les jugadores del Cadí la Seu, del Club Sedis Bàsquet -que enguany celebra 50 anys- seran les ‘pregoneres’ de la Festa Major 2019. 

Fàbrega va remarcar la “magnífica temporada” realitzada per aquest equip femení que “ens ha fet gaudir a tota la ciutat i que s’ha guanyat representar-nos a l’EuropCup Women”. Al respecte, l’alcalde urgellenc va afegir que protagonitzar el pregó de la Festa Major de la Seu d’Urgell “vol ser un homenatge de la Seu d’Urgell a la tasca esportiva de les jugadores del Cadí la Seu i a tot l’esport femení en general”. 

Festa Major lliure de violències masclistes i LGBTIQfòbia 

Des de l’Ajuntament urgellenc es fa una crida a gaudir d’una festa pròpia d’una societat cívica i lliure de violències masclistes i de LGBTIQfòbia. 

En aquest sentit, la Seu d’Urgell també s’ha adherit a la campanya comarcal de sensibilització i prevenció ‘També és cosa meva. Per un Alt Urgell lliyure de violències masclistes i de LGBTIQfòbia amb un punt d’informació per prevenir situacions no desitjades en el marc de les violències masclistes, així com atenció especialitzada per aquelles persones que ho puguin requerir.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats