Lleida
3-12° C (pluja)
97% 26 km/h


La Seu Vella acollirà la recreació de les noces reials de Berenguer IV i Peronella d’AragóL’acte, gratuït i obert a tothom, se celebrarà el pròxim 22 de setembre


La Seu Vella acollirà el pròxim 22 de setembre (17.30 hores) la recreació de les noces reials de Peronella d’Aragó i Ramon Berenguer IV, que suposà la unió de la Corona d’Aragó i els Comtats Catalans.

L’acte, gratuït i obert a tota la ciutadania, s’iniciarà a les 17.30 hores  amb les actuacions prèvies, des del Pont Llevadís fins a la Porta dels Apòstols, amb la presència de tot un seguit de personatges que recrearan la vida quotidiana de la ciutat en aquella època, i la representació de la batalla de Fraga, una de les darreres victòries dels exèrcits musulmans enfront de les tropes cristianes que va desencadenar els fets posteriors que finalment van dur a la unió de Catalunya i Aragó. 

A les 18.00 hores començarà la representació itinerant en quatre actes:  la signatura dels capítols matrimonials celebrada a Barbastre l’any 1137, el lliurament de Peronella d’Aragó per part de la Corona castellana, i la cerimònia de casament celebrada a Lleida l’any 1150.

Una de les novetats d’enguany, és que l’organització ha dissenyat els espais per una millor visualització i ha habilitat una àmplia zona de cadires dins la Nau Central per tal que el públic assistent pugui veure de forma més còmoda la representació.

memorial xavier aluja

En paral·lel, el concurs de fotografia Memorial Xavier Aluja, que també organitza l’Associació de la Festa de Moros i Cristians, ha rebut un total de 37 originals, que pertanyen a 15 fotògrafs. La majoria de fotografies fan referència al dia de la festa i recullen moments com el de la desfilada de les comparses i detalls de les espectaculars indumentàries dels festers. Al novembre s’exposaran al Cercle de Belles Arts.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats