Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h


La tupinada del ‘Dijous Gras’ inicia la festa i la disbauxa del CarnavalAvui, concurs infantil de disfresses, rua pel Centre Històric i marató de l’ou


La Plaça de la Catedral es va convertir ahir en l’epicentre de la celebració del ‘Dijous Gras’, un dels actes previs a la celebració de la rua de Carnaval demà, amb la tradicional Tupinada Popular, un tast de la tupina de Cal Pijuan d’Artesa organitzada per la Germandat Pau Pi. A més, tots els que es van congregar van poder degustar el Pastís de Carnaval elaborat pel Gremi de Forners de Lleida.

En el marc dels actes del Carnaval, l’Auditori Enric Granados va acollir el concert de presentació del primer disc del guitarrista lleidatà Miquel Hortigüela, Luna Poleno, mentre que el Teatre de l’Escorxador va ser l’escenari de Tonta, un monòleg 100% lleidatà dirigit per Albert Baldomà i interpretat per Núria Florensa.

Avui, els actes de la festa més boja de l’any continuen amb el XXXII concurs infantil de disfresses (18.00 hores), la Rua de Carnestoltes pel Centre Històric (18.00 hores) i la Marató de l’Ou a la Rambla Doctora Castells (19.00 hores). A més es podrà tornar a gaudir d’un altre passi de l’obra Tonta a l’Escorxador (21.00 hores) i del concert del músic lleidatà El Petit de Cal Eril al Cafè del Teatre (més informació a la pàgina 50).

Dissabte, el protagonisme recaurà en la gran rua de Carnaval (18.00 hores), que sortirà des del carrer Santa Cecília en direcció als Camps Elisis. Abans, se celebrarà la rua infantil al barri de Jaume I (16.30 hores), la concentració de les comparses i carrosses participants en la rua (17.00 hores ) i la lectura solemne del pregó.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats