Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran inicia la celebració del Dia Internacional dels Museus a VilacEls museus de la xarxa promouran un joc virtual sobre un fet misteriós relacionat amb les respectives col·leccions


Del 14 al 20 de maig amb el lema “Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics”, la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran celebra les activitats del Dia Internacional dels Museus (DIM), que se celebra anualment el 18 de maig, amb el plantejament d’un enigma virtual que, seguint el hashtag #DIMisteri2018, s’adreçarà als usuaris de les xarxes socials. En aquest joc ludicocultural cada museu publicarà unes imatges a les xarxes “informant” sobre un fet misteriós relacionat amb les respectives col·leccions. A partir d’aquí, els usuaris hauran d’esbrinar què està passant a cada museu i quina connexió s’ha establert entre els museus de la xarxa.

El plantejament del DIM d’enguany respon al fet que les noves tecnologies permeten als museus arribar més enllà del seu públic habitual, presentant les seves col·leccions d’una forma diferent i totalment innovadora. Per tal de promoure les connexions entre museus i les noves formes de comunicació amb els usuaris, els museus de la xarxa promouran un joc virtual.

El dimarts, dia 15 de maig a les 12:00h tindrà lloc a l’església de Vilac una roda de premsa per tal de presentar les activitats que es portaran a terme a la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran per celebrar el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus, en la que hi participaran Carme Bergés, presidenta de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran, i Carla del Valle, directora del Musèu dera Val d’Aran.

El DIM és un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des de l’any 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats.

Formen part de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran, l’Ecomuseu de les Valls d'Àneu (Esterri d'Àneu), el Museu Comarcal de Cervera (Cervera), el Museu Comarcal de l'Urgell (Tàrrega), el Museu d'Isona i la Conca Dellà (Isona i la Conca Dellà), el Museu d'Art Jaume Morera (Lleida), el Museu de la Noguera (Balaguer), el Museu de Lleida: Diocesà i Comarcal (Lleida), el Musèu dera Val d'Aran (Vielha e Mijaran), el Museu Diocesà d'Urgell (la Seu d'Urgell), el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona (Solsona) i el Museu de Guissona (Guissona).

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats