Lleida
20/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L’Auditori tanca el Cicle de Nadal amb un brillant acte de cloendaVirgilio del Olmo, primer premi del Concurs de Pessebres


L’Auditori Enric Granados va acollir ahir l’acte de cloenda del Cicle de Nadal de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes que va incloure el lliurament de premis dels concursos i l’actuació musical de la secció infantil de la Coral Shalom.

L’acte de cloenda va incloure el lliurament dels premis, accèssits i mencions honorífiques als 40 infants i joves que han participat en el Concurs Infantil i Juvenil i als 71 inscrits al concurs general.

El premi general del concurs va endur-se’l Virgilio del Olmo, pel pessebre que instal·la des de fa 26 anys a la parròquia de Sant Pau de la Mariola i que compta amb més de 300 figures. Els guanyadors en les diferents categories van ser: la família Expósito Zucar, de Magraners en Familiars Tradicionals; Jesús Insa en Familiars Artístics; el col·legi Arabell, l’IES Torre Vicens i el Mater Salvatoris van ser els primers premis de Centres d’Ensenyament; la categoria Entitats van guanyar-la l’Associació de dones Adells, la Residència Sanitas i el Col·lectiu Cultural Cappont. En el grup Esglésies i Parròquies van imposar-se les parròquies de la Sagrada Família i Sant Llorenç; Emili Elias va guanyar la categoria Originals, amb un pessebre fet amb playmòbils, mentre que Maria Vidal, Xavier Pérez i Josep Vidal van ser premiats pels seus diorames. 

Pel que fa al Concurs Infantil i Juvenil, el Col·legi Episcopal va endur-se el Premi Paeria, el Premi Generalitat va ser pel Col·legi Sant Jaume-Les Heures i el Premi Diputació pel pessebre més imaginatiu i innovador va ser per David Escalona.

El president de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, Jordi Curcó, va mostrar la seva satisfacció per la participació en els concursos. “Els pessebristes lleidatans treballem i ens esforcem per evitar el seu afebliment a Lleida perquè aquesta entranyable tradició no pugui caure en desús”, explicava.

La cloenda va finalitzar amb una actuació musical de la secció infantil i juvenil de la Coral Shalom, dirigida per Maria Carme Valls, que va interpretar diverses nadales mentre també es representaven a l’escenari algunes escenes del pessebre vivent de l’Escola FEDAC, un dels tres que va ser reconegut durant l’acte, juntament amb els pessebres vivents del Col·legi Sagrada Família de Lleida i el de la unitat pastoral de les parròquies del Carme i Sant Joan.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats