Lleida
7/16° C (sol)
97% 26 km/h


L’IEI dóna suport a l’exposició del 35è Premi de Pintura del Cercle de Belles Arts de Lleida, que homenatja la figura de Víctor Pérez PallarésLa mostra, que inclou les obres guanyadores del certamen, es podrà veure fins al 2 de desembre al Castell del Rei de La Suda, al Turó de la Seu Vella


El Castell del Rei de La Suda és des d’aquest dimecres l’escenari de l’exposició del 35è Premi de Pintura i 19è Internacional en memòria de Víctor Pérez Pallarés, organitzat pel Cercle de Belles Arts de Lleida.

La mostra, que compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, es podrà veure fins al 2 de desembre en aquest espai i recull un total de 20 obres, entre elles les guanyadores: ‘Mil·lenial’, de Julià Morancho, ‘Wather Tower NYC 2. Sèrie NYC’, de Sebastià Farré, i ‘Insomni’ de Josep Maria Cazares.

A la inauguració celebrada avui hi ha assistit la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, que ha estat acompanyada per Ignasi Amor, regidor de Joventut, Festes i Tradicions de l’Ajuntament de Lleida; per Joan Baigol, director del consorci de la Seu Vella; Divina Drudis, presidenta del Cercle de Belles Arts; Jaume Vilella, en representació dels Armats de Lleida; i Rafael Borlansa, president de l’Associació Arts de Ponent de Lleida; a més d’altres autoritats.

En la seva intervenció, Rufach ha felicitat els artistes, el jurat i, d’una manera molt especial, el Cercle de Belles Arts per la seva tasca “en benefici de la cultura de Lleida”. Així, ha definit l’exposició com una mostra “amb molt de caràcter i de qualitat” i ha animat a la gent a anar a veure-la en un espai “tan magnífic” com La Suda.

El suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs als premis es materialitza amb el guardó entregat a l’artista guanyador del Premi de Pintura, que porta per nom Premi Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs, i que en aquesta edició ha estat per l’artista Julià Morancho amb la seva obra ‘Mil·lenial’, que ha rebut de mans d’Estefania Rufach. El segon guardó, el Premi Cercle Belles Arts, s’ha entregat a Sebastià Farré per la seva pintura ‘Wather Tower NYC 2. Sèrie NYC’, mentre que el tercer guardó, que porta per nom Premi Armats de Lleida, se l’ha endut Josep Maria Cazares amb l’obra titulada ‘Insomni’. També hi ha hagut mencions d’honor per a Gaspar Burón per la seva obra ‘Passat’, per a Teresa Camí per la seva ‘Rossada de Ponent’, per a Francesc Baena i l’obra ‘La Fusió’, per a Perer Alan i la pintura ‘El pati indiscret’, i per a Carme Buson i el seu ‘Atrapasomnis’.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats