Lleida
2/8° C (núvols)
97% 26 km/h


Lluís-Anton Baulenas: ''La protagonista d'Els camins de la Rut és una pionera feminista''Editorial Milenio ha traduït al castellà la darrera obra de l'autor barcelonès


La darrera obra de Lluís-Anton Baulenas, un dels escriptors catalans més prestigiosos del moment, publicada en català per Proa i traduïda ara al castellà per Editorial Milenio de Pagès Editors, té com a protagonista una dona, la Rut, que poc després de morir Franco es decideix a portar una vida independent i itinerant amb una grua de recollir cotxes i de la que coneixem la seva vida a través de la seva filla, que és qui conta la història a través de les diferents relacions amoroses. Lluís-Anton explica a LA MAÑANA que “tenia ganes d’explicar algú de la meva generació i d’una època que jo vaig viure i que va ser una explosió de música o teatre”. 

Baulenas afegeix que la protagonista havia de ser una dona perquè “moltes coses importants que van passar en aquells temps eren en relació a l’alliberament de la dona” i considera que la Rut reflecteix aquelles pioneres que “van agafar consciència de tenir criteri propi, de resoldre els seus problemes, de què si no estic bé en un lloc marxo a un altre”.

Quant a l’estructura, el llibre té capítols tancats que es podrien llegir en un altre ordre, d’alguna manera “un homenatge que sempre havia volgut fer a Rayuela de Cortázar”.

Lluís-Anton ha vist com tres de les seves novel·les han estat adaptadas al cinema, totes per Ventura Pons, un fet que li sembla “fantàstic, ja que totes les experiències han estat molt bones” i creu que aquest Els camins de la Rut és prou “cinematogràfic”.

A més, Lluís-Anton continua treballant en textos teatrals, un basat en textos de Joan Brossa i un altre d’homenatge a Boris Vian, i ja té en ment la seva propera novel·la.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats