Lleida
4/11° C (núvols)
97% 26 km/h


L’Orquestra Simfònica Camera Musicae portarà per primer cop a Lleida la Tità de MahlerL’OCM obrirà el 26 d’octubre la segona temporada estable a l’Auditori en què oferirà tres concerts


L’Orquestra Simfònica Camera Musicae va presentar ahir els concerts de la segona temporada estable a l’Auditori Enric Granados.

Després d’una primera temporada en què en un dels seus dos concerts van compartir escenari amb la soprano basca Ainhoa Arteta, l’Orquestra Simfònica Camera Musicae va presentar ahir la proposta concertística per aquest any en què oferiran tres concerts que “faran viatjar el públic per les seves emocions” amb un repertori que anirà des del segle XVIII fins al segle XXI.

Sota la direcció artística de Tomas Grau, l’OCM oferirà tres propostes ben diferents, interpretant per primera vegada a la capital del Segrià la “majestuosa” Simfonia Tità de Mahler (divendres 26 d’octubre). Aquest mateix dia, a partir de les 21.00 hores, s’obrirà el programa amb el Concert per a Violí de Mendelsshon amb el concertino de l’Orquestra del Concertgebouw d’Amsterdam, Liviu Prunaru.

El segon concert de l’OCM tindrà lloc el 24 de gener i comptarà amb la presència del mestre Gábor Takács-Nagy, que s’embarcarà en la Simfonia núm 6 de Beethoven, l’anomenada ‘Pastoral’. En el marc d’aquest concert, el públic també podrà gaudir del Concert per a piano i orquestra núm 1 de Txaikovski amb el jove pianista rus Daniel Kharitonov. El cicle de concerts es tancarà el 21 de març  amb la interpretació de la Gran Missa en Do menor de Mozart, conjuntament amb el Cor Lieder Camera dirigida pel mestre Salvador Mas. 

Un dels objectius que es marca l’OCM en aquesta segona temporada estable és arribar a tot tipus de públic, sobretot el juvenil. “Volem fomentar que la gent jove vingui als concerts, tot i que sabem que és complicat”, explica Grau. Per això, s’ha apostat per una política de preus amb descomptes per aquest sector de població. A través del programa Escena 25, els joves podran aconseguir entrades a 10 euros i amb el programa Apropa Cultura a 3 euros. Per als majors de 65 anys, menors de 25 i socis de l’Ateneu, Òmnium i els Amics de l’Òpera de Lleida, el preu serà de 25 euros. Una altra opció és adquirir un abonament per als tres concerts (69 euros).

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats