Lleida
21/32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L’univers creatiu de Guillem Viladot presideix el Pati de l’IEI amb 10 objectes de ferroL’exposició ‘Guillem Viladot. Retalls. Formes trobades’ es podrà visitar fins a l’1 de desembre


L’univers creatiu de Guillem Viladot presidirà el Pati de l’IEI durant el proper mes coincidint amb el vintè aniversari del traspàs de l’artista d’Agramunt.

Guillem Viladot. Retalls. Formes trobades és el títol d’aquesta exposició que mostra una part de la producció de l’artista que no es coneix massa. Es tracta de 10 objectes de ferro que cal contextualitzar en el període que va des de mitjans dels anys vuitanta fins a la seva mort, que és quan Viladot va materialitzar la majoria dels anomenats Objectes de Companyia: assemblatges entre diversos objectes que, empeltats els uns dels altres, originaven noves realitats, noves memòries i on, també, es van realitzar una sèrie d’obres que tenien com a característica comuna estar confeccionades a base de retalls de ferro.

Malgrat que la majoria de peces d’aquesta sèrie no estan intervingudes, en alguns casos Viladot afegeix alguns elements. Filferros, trossos de fusta o interruptors de pera són alguns dels objectes que Viladot va incorporar en algunes de les peces, creant així un diàleg visual, gairebé poètic, entre l’absoluta feixuguesa dels blocs de metall i la subtilitat dels elements que els acompanyen. 

La inauguració va comptar amb la participació del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, de l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé; del director de la Fundació, Pau Minguet; i de la responsable de tractar el fons, la Cap del Servei d’Arxius de la Diputació, Teresa Ibars. Talarn va destacar que l’IEI ha tingut la sort d’estar des de bon començament al costat de Viladot i de la poesia visual i va explicar que “amb la commemoració d’aquests 20 anys, s’ha volgut aportar més elements de la seva obra i vida”. Així, va assegurar que tant des de la Diputació de Lleida com de l’IEI s’ha fet “un pas endavant” amb el tractament documental de l’arxiu de la Fundació Privada Guillem Viladot ‘Lo Pardal’. 

La mostra es podrà visitar fins al pròxim 1 de desembre.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats