Lleida
11 / 29° C (sol)
97% 26 km/h


Mayte Pérez: "Ha estat llarg i traumàtic però ha valgut la pena. Les obres de Sixena són signe d'orgull i identitat"La consellera de Cultura de l'Aragó demana començar "de nou" i evitar que es repeteixin els mateixos errors


La consellera de Cultura de l'Aragó, Mayte Pérez, ha reconegut que el procés judicial obert pels litigis per l'art de Sixena està sent "llarg i traumàtic" però que "ha valgut la pena". Pérez s'ha mostrat convençuda que en un "futur proper" la sala capitular del Monestir de Sixena albergarà les pintures murals que es troben al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). I afegeix que tant les pintures murals com les 95 obres d'art que ja exposen, procedents del Museu de Lleida i del MNAC, són un "reclam turístic" i un "signe d'orgull i identitat". Ho ha dit en una entrevista a l'ACN en què també ha retret a la Generalitat que "les sentències hi són per complir-les" i que "lamentablement no ha estat així per part de l'administració catalana". Assegura, però, que vol "començar de nou" i evitar repetir els mateixos errors.

Mayte Pérez ha parlat amb l'ACN amb motiu del primer aniversari de l'entrada policial al Museu de Lleida per endur-se les 44 obres d'art en litigi. Va ser l'11 de desembre de 2017 quan aquestes es van traslladar al Monestir de Sixena, on s'exposen des de llavors, juntament amb altres peces procedents del MNAC i que la Generalitat va lliurar obeint una sentència provisional. Segons l'inventari en són 53 però el MNAC va acabar enviant un centenar d'elements. L'Audiència d'Osca segueix sense pronunciar-se en sentència ferma.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats