Lleida
2 / 20° C (sol)
97% 26 km/h


Méndez de Vigo acata la decisió judicial de no traslladar els murals del MNAC a SixenaEl ministre de Cultura diu que ho fa de la mateixa manera que va posar a disposició les peces del Museu de Lleida quan el jutge substitut d'Osca així li ho va requerir


El ministre de Cultura i portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, acata la decisió de la titular de jutjat d'instrucció número 2 d'Osca de paralitzar el trasllat dels murals romànics del MNAC a Sixena. ''Jo segueixo amb el que diu el jutge'', ha dit el ministre en la roda de premsa posterior al Consell de ministres d'aquest divendres, i ha posat com a exemple la seva posició de posar a disposició les 44 peces de Sixena que hi havia al Museu de Lleida quan el jutge substitut d'Osca li ho va demanar per fer-ne el trasllat a l'Aragó el passat 11 de desembre.

El jutge li ho va demanar a ell perquè en aplicació del 155 el ministre també actua com a conseller de Cultura. Segons Méndez de Vigo, quan Catalunya i Aragó ''no han estat capaços d'arribar a un acord amistós i han hagut de dirimir-ho amb una controvèrsia jurídica, hem d'estar amb el que diguin els jutges''.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats