Lleida
11 / 29° C (sol)
97% 26 km/h


Més de 84.000 persones van visitar CaixaForum Lleida durant l’any 2018Les exposicions més visitades a CaixaForum Lleida van ser Ramon Pichot. D’Els Quatre Gats a la Maison Rose i Robert Capa en color.


“la Caixa” ha fet avui balanç de l'assistència als seus centres i exposicions culturals i científiques durant l'any que acaba de concloure. Les propostes culturals, científiques i educatives de l'entitat a Catalunya van rebre la visita de 2.494.462 persones el 2018, el que representa un augment del 22% respecte a l'aconseguida l'any anterior.

En el conjunt de l'Estat, el 2018 l'oferta cultural, científica i educativa de “la Caixa” va rebre 6.941.468 visitants (un 17,5% més que l'any anterior). Aquesta xifra inclou tant els visitants als vuit centres CaixaForum i CosmoCaixa (3,9 milions de visitants) així com a les nombroses exposicions itinerants organitzades a tot el territori (2,9 milions de visitants).

CaixaForum Lleida, va arribar a la xifra de 84.566 visitants l’any passat, el que representa un creixement del 61,1% respecte l'any anterior. Entre les diferents activitats que hi van tenir lloc, l’afluència més gran de públic la van registrar les exposicions, seguides de les activitats educatives, els concerts, les activitats familiars, els cicles de conferències i els projectes socials.

L’exposició Ramon Pichot. D’Els Quatre Gats a la Maison Rose va ser la més visitada de l’any. La mostra oferia, per primera vegada, una visió global de l’obra d’aquest artista, en gran part desconeguda pel gran públic. El projecte ha estat possible gràcies a la col•laboració entre el Museu Nacional d’Art de Catalunya i “la Caixa” i proposava un itinerari vital i artístic a través de tres llocs clau per a l’artista: el primer, la fascinació pel paisatge i la gent de Cadaqués; el segon, els inicis com a pintor i el modernisme a Barcelona; i, finalment, la bohèmia de París, el xoc de la guerra i els darrers anys a la Maison Rose.

En segon lloc, la mostra Robert Capa en color, que es pot visitar encara fins el pròxim 27 de gener, explora el vessant més desconegut del fotògraf. L’exposició se centra en les instantànies que Capa va captar en color al llarg de la seva carrera, moltes de les quals no es van publicar mai. Entre les més de 150 peces procedents de l’International Center of Photography de Nova York, destaquen els retrats en color de grans personatges, com ara Pablo Picasso, Humphrey Bogart, Ava Gardner o Truman Capote, entre molts d’altres.

Un tast de les exposicions més destacades del 2019

L’Obra Social ”la Caixa” continua treballant en la programació del seu centre a Lleida. De cara als propers mesos, destaca la col•laboració amb la prestigiosa Cinémathèque Française. Cinema i emocions. Un viatge a la infància pretén indagar el paper fonamental que ha tingut la infància en la creació d’històries i personatges mítics en el cinema i aprofundeix en la poderosa influència que aquestes pel•lícules han tingut en el desenvolupament del públic infantil.

La mostra crea una experiència immersiva a partir de l’escenografia i de recursos com ara la il•luminació, el cromatisme, les projeccions en pantalles de diferents mides i les reproduccions de personatges tan representatius com King Kong. Aquesta exposició, amb més de 250 peces de la Cinémathèque Française i de fons personals de diferents cineastes, permetrà als adults compartir amb els infants els seus records i el seu imaginari infantil, i als infants, continuar creixent en el seu camí cap a l’edat adulta.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats