Lleida
17-32° C (sol)
97% 26 km/h


Mor la soprano Montserrat Caballé als 85 anysRetirada dels escenaris per problemes de salut, ha protagonitzat una carrera professional d'èxit en òperes a tot el món


La soprano Montserrat Caballé ha mort aquest divendres a la nit als 85 anys a l'Hospital de Sant Pau, on estava ingressada des del mes de setembre per uns problemes a la vesícula. El funeral per la intèrpret serà aquest dilluns a les 12h al Tanatori de les Corts i la sala de vetlla s'obrirà aquest diumenge al migdia. Tot i que darrerament s'havia retirat dels escenaris per problemes de salut, Caballé ha protagonitzat una carrera professional d'èxit interpretant un centenar de personatges d'òperes en escenaris de tot el món.

Nascuda a Barcelona el 12 d'abril del 1933, Caballé va començar de ben jove els incursions al món de la música amb les classes Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, que va haver d'abandonar un temps per la precària salut del seu pare i que la va obligar a treballar per pagar-se una intervenció. Va ser el mecenes Joan Antoni Bertran qui li va sufragar les depeses de la seva formació, de manera que va poder continuar els estudis a principis de la dècada dels 50. Allà, hi coneixeria les sopranos que la van influir a enlairar la seva carrera professional, com Eugenia Kemmeny, Conxita Badia i Napoleone Annovazzi.

Després dels seus estudis al Conservatori del Liceu, Caballé va debutar als escenaris l'any 1955 interpretant Serpina de l'òpera 'La serva padrona' en dues actuacions a l'estiu d'aquell any a València, Reus i Figueres. L'any següent ingressava a al Teatre Municipal de Basilea.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats