Lleida
3 / 11° C (pluja)
97% 26 km/h


Mor Tom Wolfe, pare del Nou Periodisme i cronista social dels EUAL'autor de 'La foguera de les vanitats', malalt de pneumònia, va morir després d'ingressar per una infecció en un hospital de Nova York.


L'escriptor nord-americà Tom Wolfe, considerat el pare del Nou Periodisme i autor de novel·les que retraten la societat del seu país com "La foguera de les vanitats", "Tot un home" o " bloody Miami ", entre altres, va morir ahir, dilluns, als 88 anys, ha informat avui el seu agent, Lynn Nesbit.

Segons ha dit Nesbit a mitjans locals, Wolfe, malalt de pneumònia, va morir després d'ingressar per una infecció en un hospital de Nova York, ciutat on residia amb la seva dona i els seus dos fills, des de 1962, quan va començar a treballar per a "The New York Herald Tribune".

Wolfe, qui va néixer a Richmond (Virgínia) el 2 de març de 1931, va treballar primer per al diari "Union" de Springfield (Massachusetts) ia partir de 1962 es va sumar a mitjans com "The Washington Post", "Esquire i The New York Herald Tribune ".

Va ser en aquest últim diari quan, amb el suport del seu director, Clay Felker, que animava als seus reporters a anar "més enllà del periodisme objectiu", va trencar les convencions i va donar forma a un nou estil híbrid de reporterisme que bevia de la literatura .

El Nou Periodisme, que es va consolidar a EUA en les dècades dels 60 i 70 amb la contribució de figures com Truman Capote o Gay Talese, utilitzava tècniques novel·lístiques per relatar fets, amb diàlegs complets o detallades descripcions de caràcter social.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats