Lleida
20-35° C (sol)
97% 26 km/h


Mor Vicente Verdú, mig segle de periodisme, literatura i creacióGuardonat, entre altres, amb el Premi González Ruano (1996) i el Premi de Periodisme Miguel Delibes (1997).


Vicente Verdú ha mort avui als 75 anys després de més de mig segle dedicat al periodisme, l'assaig i la novel·la, tasques reconegudes al llarg de la seva carrera amb diversos premis i que va compaginar amb la seva dedicació a la poesia i pintura.

Periodista, escriptor i sociòleg, va néixer a Elx (Alacant) el 23 d'octubre de 1942 i va ser guardonat, entre altres, amb el Premi González Ruano (1996) i el Premi de Periodisme Miguel Delibes (1997).

Era llicenciat en Ciències Econòmiques, diplomat en Periodisme per l'Escola de l'Església (1968) i doctor en Ciències Socials per la Universitat de la Sorbona.

Al setembre de 1984 es va traslladar als EUA amb una beca d'un any de la Fundació Nieman per realitzar un estudi sobre civilitzacions actuals a la Universitat de Harvard.

Va començar a treballar com a redactor al diari "SP" (1967-1969), etapa en què també va publicar a la revista del mateix títol.

Posteriorment, va escriure al diari "Nivel" (1969), del qual només va arribar a publicar-se un nombre.

Va ser redactor de "Gaceta Ilustrada" de 1970 a 1971, any en què es va incorporar a "Quaderns per al Diàleg" com a redactor i en el qual va romandre fins a la seva desaparició el 1978, data en la qual va ingressar en la "Revista d'Occident" com a secretari de redacció i on va romandre fins a 1980.

A la fi d'aquest any va començar a escriure a "El País", mitjà en el qual va ser cap de Col·laboracions entre 1982 i 1984, quan es va traslladar a la Universitat de Harvard des d'on va mantenir la columna setmanal de l'última pàgina que va iniciar el 1983 i va mantenir fins que va deixar temporalment el diari al començament de 1989.

Al seu retorn, el 1995, es va fer càrrec de la direcció de les pàgines d'Opinió i coordinar l'orientació dels suplements d ' "El País", comesos que va exercir fins que l'octubre de 1987 va passar a dirigir durant poc més d'un any les seccions diàries de Cultura i els suplements d'art, literatura, espectacles i pensament.

Des de 1989 va ser un dels col·laboradors fixos del programa cultural de TVE "El nou espectador", presentat i dirigit per Eduardo Sotillos, i des d'aquest mateix any va realitzar entrevistes per a l'espai de Telemadrid "El ruedo".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats