Lleida
1 - 12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Onze joves artistes participaran en la XXI Biennal d'art contemporani catalàL’art emergent català se cita a Sant Cugat el proper mes de setembre


Sant Cugat del Vallès acollirà a partir del mes de setembre la XXI Biennal d’art contemporani català, en què s’exhibirà l’obra d’onze artistes d’arreu de Catalunya en una exposició al Centre d’Art Maristany. La mostra es podrà veure del 6 de setembre al 4 de novembre, i en paral·lel, se celebraran una sèrie de d’activitats i conferències culturals. Creada l’any 1977, aquesta és la biennal d'art més antiga de l'estat espanyol. Els onze artistes seleccionats en aquesta edició, tots menors de 35 anys, són Guillem Arquer (Sant Fost de Capsentelles), Mariona Berenguer (Sant Cugat del Vallès), Irene Bou (Mataró), Adrià Gamero (Olot), Anna Ill (Vilanova i La Geltrú), Carles Llonch (Lleida), Joan Pallé (Badalona), Anna Pascó (Esplugues de Llobregat), Yurian Quintanas (Tona), Eduardo Ruiz (Barcelona) i Sebastián Ruiz (Montcada i Reixach).

L’organització del certamen va fer públic el passat 21 de juny del 2018 els artistes seleccionats per la XXI Biennal d'Art Contemporani Català, d’un total de 68 candidatures.

El comitè d'experts encarregat de seleccionar-los l’han integrat Manuel Aramendía, Vicedegà de Cultura de la Facultat de Belles Arts de Barcelona; Aida Marín, Historiadora d’Art i comissària (Reus); Albert Mercadé, Director de la Fundació Arranz-Bravo (L'Hospitalet de Llobregat); Ricard Planas, Director de Bonart (Girona); Jesús Vilamajó, Director de l’Embarrat (Tàrrega); Josep Canals, Galerista i fundador de la Biennal d'Art Contemporani Català.

La Biennal d’art contemporani català es va crear el 1977 a Sant Cugat del Vallès dins el marc del Congrés de Cultura Catalana, celebrat aquell mateix any per donar valor a la producció jove i als artistes emergents de Catalunya.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats