Lleida
17/36° C (sol)
97% 26 km/h


Pagès Editors presenta 'Els secrets de l'Horta', un llibre de Joan PifarréÉs una obra amb històries curioses, anècdotes i llegendes d'aquest espai agrari i natural de Lleida


Pagès Editors presentarà aquest dissabte 23, per primera vegada, Els secrets de l'Horta, un llibre escrit per Joan Pifarré que recull històries curioses, anècdotes i llegendes d'aquest espai agrari i natural de Lleida que és un gran desconegut per molts.

La presentació tindrà lloc a les 12.00 hores a l'Església de Santa Maria del Castell Templer de Gardeny i comptarà amb la participació de l'autor i de l'historiador, arqueòleg i president de l'Associació d'Amics de la Seu Vella Joan Ramon González.

 

El llibre

Escrit per Joan Pifarré, que com ell mateix diu és un mestre pagès o un pagès que es va fer mestre, Els secrets de l'Horta desvetlla històries inèdites, curioses i desconegudes que sorprendran el lector i que ajudaran a descobrir l’Horta amb una connotació “agrocultural”.

L’autor presenta aquest recull ordenat cronològicament però sense la intenció de fer un llibre d’història convencional, sinó una aproximació propera a la realitat, les vivències i les tradicions que atresora l'Horta de Lleida.

Personatges històrics com l’emperador romà Juli Cèsar, el comte Ramon Berenguer IV, Pere I, Pere Cavassèquia, Miquela Sassala, Jaume I, Felip V, Carles V, el marquès de Blondel, les pageses Mercè Rovira i Joana Marquès o la castellera Helena Llagostera, formen part del relat vital de l’Horta lleidatana.

Perquè l’Horta té aquesta oportunitat de mostrar com ha sigut de decisiva en molts moments històrics i com han estat d’importants les tradicions de pagès al llarg de la nostra història. Així doncs, el llibre mostra aquest llegat “agrocultural”.

 

L'autor

Joan Pifarré és Mestre d’Educació Especial. Mentre exercia la seva carrera docent es va llicenciar en Psicopedagogia a la UOC, va realitzar un Postgrau en Audició i Llenguatge a la UdL i un Màster Oficial Interuniversitari en Educació Inclusiva amb UdL, UIB i UVIC. També és autor de publicacions educatives i ha rebut diversos guardons en el món educatiu. El 2018 va resultar guanyador del VIII Concurs de Rodolins i Versos Satírics “Memorial Jordi Plens”. També va estudiar dos anys d’Història a la UdL, és un apassionat de l’horta lleidatana i especialment dels costums i tradicions de pagès que ell anomena amb el terme agrocultura.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats