Lleida
4/12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


“Quantes fotos tenim amb gent que no tornem a veure?”La periodista Marta Romagosa s’inspira en una imatge real en el llibre ‘La Polaroid i altres relats’


La inspiració per escriure un llibre pot arribar d’allò més inesperat. En el cas de la periodista Marta Romagosa, la inspiració fou una fotografia que es va trobar a terra, a la plaça Catalunya de Barcelona. En la instantània apareixien dues noies amb dues espelmes del número 21 a les seves mans. “No vaig trobar al seu propietari, així que em vaig endur la fotografia a casa i al tornar-la a mirar em vaig preguntar: Quantes fotos tenim amb gent al darrere que mai sabem si tornarem a veure?”

Aquest és el punt de partida de La Polaroid i altres relats (Rosa dels vents), el tercer llibre amb estructura de conte de la periodista de Catalunya Ràdio. “Crec que té un poder brutal que no tenen les novel·les, ja que amb molt poques pàgines has de condensar una història que connecti amb el lector”, explica l’autora a LA MAÑANA.

Després d’escriure sobre dones i homes a Tots els noms del desig i 22 homes i un desig, Romagosa proposa tretze relats lligats per una estructura circular on el personatge secundari d’un relat passa a ser el protagonista de l’altre. “Volia demostrar-me a mi mateixa que era capaç de fer-ho”, comenta l’autora. 

Tot i que en un futur no descarta embarcar-se en el difícil repte d’escriure una novel·la, ara mateix no és la seva prioritat. “En una novel·la t’has d’embrancar en uns personatges i una trama que demanen un temps que no tinc. Hi ha una part important de la meva jornada que estic a la ràdio i no puc dedicar cada tarda tres hores a escriure”, reconeix. A La Polaroid i altres relats, Romagosa s’obre literàriament, amb històries que “ens afecten a tots, com el dol o l’amistat” i per primera vegada treu de Barcelona els seus personatges per portar-los a altres països i cultures.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats