Lleida
16/27° C (pluja)
97% 26 km/h


Tàrrega concedeix els Premis Culturàlia 2019 a l’escriptora Maria Barbal, l’escenògraf Llorenç Corbella, la Societat Ateneu, la revista Nova Tàrrega i la Coral Joia de MaigEls guardons, atorgats pel Centre Cultural de Tàrrega i la Regidoria de Cultura, es lliuraran el dissabte 23 de novembre al Teatre Ateneu en un acte obert a la ciutadania


Tàrrega lliurarà el proper dissabte 23 de novembre la 22a edició dels Premis Culturàlia en reconeixement a la tasca de persones i entitats en els àmbits social i cultural. Els guardons, concedits pel Centre Cultural de Tàrrega i la Regidoria de Cultura, distingiran l’escriptora lleidatana Maria Barbal (premi intercomarcal), autora de la novel·la de referència ‘Pedra de tartera’; l’escenògraf Llorenç Corbella (premi a l’artista), reconegut pel seu treball en les arts escèniques; la Societat Ateneu (premi a l’entitat), la qual commemora el seu centenari; el setmanari d’informació local i comarcal Nova Tàrrega (premi a la trajectòria), que celebra els 75 anys; i la Coral Joia de Maig d’Anglesola (premi comarcal), amb 70 anys d’història.

Segons ha argumentat avui en roda de premsa el director dels Premis Culturàlia, Antoni Palou, “els guardons homenatgen trajectòries d’èxit marcades per la implicació, el talent i la dedicació”. En aquesta mateixa línia s’ha expressat l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú: “reconeixem persones i entitats del territori que han treballat amb constància al llarg del temps”. A la presentació han assistit també el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells; el regidor de Cultura, Carlos Vílchez; i el president del Centre Cultural de Tàrrega, Pep Vall; en representació de les institucions que formen el jurat conjuntament amb la Cambra de Comerç de Tàrrega.

La figura del guardó dels Premis Culturàlia és obra de l'artista targarí de forja Josep Castellana. La gala serà oberta a tothom (20:45h, Teatre Ateneu) i inclourà la projecció d'audiovisuals posant de relleu el perfil de les persones i entitats reconegudes. La vetllada oferirà també l’actuació del grup lleidatà Vintage Clock, que recuperarà el swing genuí dels anys 20. L'acurada escenografia serà un disseny del targarí Llorenç Corbella, fill de l’artista premiat enguany. Els tiquets per al sopar - lunch posterior es poden adquirir a Llibreria Sauret de Tàrrega abans del 21 de novembre al preu de 20 euros.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats