Lleida
18-24° C (pluja)
97% 26 km/h


Tàrrega ofereix un cicle de lectures dramatitzades de textos de Pedrolo a càrrec de joves de secundàriaL’actriu Marta Pérez, de T de Teatre, ha dinamitzat els tallers d’interpretació


La Regidoria de Cultura de Tàrrega oferirà cinc sessions de lectures dramatitzades de textos teatrals de Manuel de Pedrolo del 24 de gener al 21 de febrer. És una altra de les iniciatives amb què la capital de l’Urgell posa en valor el llegat literari de l’escriptor de L’Aranyó. A més, es dona continuïtat així a la celebració de l’Any Pedrolo, el qual ha commemorat el centenari del seu naixement.

Els encarregats de fer les lectures seran alumnes de centres de secundària de Tàrrega: Institut Manuel de Pedrolo; Institut Alfons Costafreda; Col·legi Sant Josep – Vedruna Tàrrega; Escola Pia; i EASD Ondara. La voluntat és apropar als joves les creacions literàries de Pedrolo. Les lectures dramatitzades s’han preparat mitjançant tallers d’interpretació impartits per l’actriu Marta Pérez, una de les components de la companyia T de Teatre. Les sessions, que es presenten com activitat complementària de la Temporada de Teatre de la capital de l’Urgell, tindran lloc a les 8 del vespre, a la Biblioteca Comarcal de Tàrrega, amb entrada gratuïta.

Pedrolo fou un autor prolífic que conreà tots els gèneres literaris. La seva producció dramatúrgica és petita en comparació amb la novel·la però deixà títols de gran interès, sobretot en el teatre existencialista i de l’absurd. De mica en mica, abandonà el to metafòric i la seva obra dramàtica s’impregnà de referències directes a la realitat del moment. El cicle de lectures dramatitzades a Tàrrega ha escollit fragments de les obres “Acompanyo qualsevol cos”; “Aquesta nit tanquem”; “Situació bis”; “Cruma” i “D’ara a demà”. Són peces teatrals que desafiaven la censura franquista denunciant l’opressió del poder i la societat tancada de l’època.

Programa de lectures

· Dijous 24 de gener: "ACOMPANYO QUALSEVOL COS" (1962) amb alumnes de l’Institut Manuel de Pedrolo

· Dijous 31 de gener: “AQUESTA NIT TANQUEM” (1973) amb alumnes de l’EASD Ondara

· Dijous 7 de febrer: “SITUACIÓ BIS” (1958) amb alumnes de l’Institut Alfons Costafreda

· Dijous 14 de febrer: “CRUMA” (1957) amb alumnes del Col·legi Sant Josep – Vedruna Tàrrega

· Dijous 21 de febrer: “D’ARA A DEMÀ” (1977) amb alumnes de l’Escola Pia

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats