Lleida
1 / 7° C (núvols)
97% 26 km/h


Tatxo Benet confirma que ha comprat l'escultura polèmica de la mostra del Macba 'La bèstia i el sobirà'Baralla la idea de fer una col·lecció privada amb art prohibit després d'haver adquirit també el muntatge 'presos polítics'


L'empresari Tatxo Benet ha comprat l'obra escultòrica 'Not Dressed for Conquering / HC 04 Transport', una peça que el 2015 va causar gran polèmica al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) i va comportar la dimissió de l'aleshores director del centre, segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat el mateix Benet a l'ACN. És la segona peça artística compromesa que transcendeix que ha estat adquirida per l'empresari, després que fa uns mesos se sabés que havia comprat el muntatge fotogràfic 'Presos polítics', de Santiago Sierra, que va ser censurada a la fira Arco de Madrid.

El rotatiu barceloní suggereix que Benet podria estar creant l'embrió d'un museu de la censura, una notícia a la qual ell mateix treu ferro, adduint que un museu és "una cosa molt grossa". No nega, però, que tingui en ment una col·lecció d'art censurat, en tot cas una iniciativa "privada" que, de moment, no té objectiu de ser mostrada en públic.

L'obra 'Not Dressed for Conquering / HC 04 Transport', d'Ines Doujak i Johan Barker, mostra el rei Joan Carles sodomitzat per l'activista Domitilia, que és també sodomitzada per un pastor alemany. L'aleshores director del Macba, Bartomeu Marí, va decidir cancel·lar la mostra perquè incloïa aquesta obra, que considerava "inapropiada".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats