Lleida
8-22° C (sol)
97% 26 km/h


Teresina Jordà: “No volem perdre el seminari; és una lliçó de vida i aporta valors humans”El Seminari Cervera-Jordà celebra avui les seves primeres dissertacions


El saló d’actes de la Diputació acull avui (17.00 hores) l’acte inaugural del setzè Seminari Internacional Cervera-Jordà, que reunirà fins al 13 d’agost una trentena de concertistes de diferents punts d’Espanya.

“Cada any, quan finalitza el seminari, els concertistes em diuen que s’ha acabat la millor edició; jo els responc que la millor sempre és la que vindrà l’any següent”. Aquesta frase, pronunciada per la concertista i compositora lleidatana Teresina Jordà resumeix a la perfecció el tarannà i la filosofia que segueix el Seminari Internacional Cervera-Jordà, que, dit sigui de pas, avui inaugura la seva setzena edició al saló d’actes de la Diputació (17.00 hores) amb la dissertació Hector Berlioz: La revolució de l’orquestra, que impartirà el compositor Jesús Rodríguez Picó.

“Esperem sorprendre i que vagi molt bé”, comenta Jordà a LA MAÑANA sobre les seves expectatives previstes. “Cada any millorem i ens anem superant, no volem perdre el seminari perquè Lleida se’l mereix. És una lliçó de vida i aporta molts valors humans”.

Fins al 13 d’agost, una trentena de concertistes arribats de diferents punts d’Espanya gaudiran de classes magistrals en les especialitats de piano solista i duo, música de cambra, composició, cant, guitarra, violí i percussió i oferiran recitals a diferents espais de la ciutat de Lleida. El programa es completarà amb conferències i col·loquis a càrrec de personalitats de reconegut prestigi com Javier Galán, María Rosa Cervera, Mari Cruz Nevot o Enric Ribera, col·laborador d’aquest diari, entre molts altres.

Avui, a més de la conferència inaugural, tindrà lloc la presentació de l’exposició de dibuixos de Teresina Jordà i fotografies del seu fill David Jordà (Espai Sunka) i la dissertació d’Ana Ballesteros a l’Espai Pepita Cervera, a la seu d’Els Armats de Lleida (19.30).

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats