Lleida
10 / 21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Torra anuncia la implementació del carnet comú de biblioteques i el catàleg únic per al primer semestre de 2019El president clou la celebració del centenari de la Xarxa de Biblioteques Populars on assegura: "A més llibres, més llibertat i menys populisme"


El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dimarts durant la cloenda de la celebració del centenari de la Xarxa de Biblioteques Populars la implementació del carnet comú de biblioteques i el catàleg únic per al primer semestre d'aquest 2019. Amb aquests elements es podrà tenir accés al fons bibliogràfic de les 412 biblioteques públiques mitjançant un servei nacional de préstec interbibliotecari. Durant l'acte celebrat al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, Torra ha reivindicat la feina de la xarxa de biblioteques i la institució que la va crear, la Mancomunitat. "Insistim que volem construir la república sobre el talent i la llibertat", ha dit Torra, que ha assenyalat els llibres com a eina per "combatre el populisme". "A més cultura menys populisme. A més llibres, més llibertat", ha reblat el president.

Torra ha aprofitat la seva intervenció per fer un anunci "esperat", "un dels fruits madurs d'anys de molta feina", en referència al catàleg i el carnet unificat de biblioteques. La iniciativa es va projectar el 2014 per millorar el Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats