Lleida
10 / 18° C (pluja)
97% 26 km/h


Torra presidirà els actes en record de l'entrada policial al Museu de Lleida l'11-D per endur-se les obres de SixenaEs presentarà el llibre 'Operació trasllat' i el vídeo 11D2017, amb imatges fetes des de dins


El president de la Generalitat, Quim Torra, presidirà dimarts a Lleida els actes que s'han organitzat per recordar l'entrada de la Guàrdia Civil al Museu de Lleida, l'11 de desembre de 2017, per endur-se les 44 obres d'art cap al Monestir de Sixena, executant una ordre judicial provisional. A les 19h es presentarà a la sala d'exposicions temporals del Museu el llibre 'Operació trasllat. Art de Sixena', de Marga del Campo i fotografies de Jordi V. Pou, editat per Pagès Editors. Seguidament es projectarà el vídeo 11D2017, gravat des de dins per Laia Navarra.

El llibre relata els fets que es van viure la nit de l'11 de desembre de 2017 al Museu de Lleida, quan la Guàrdia Civil hi va entrar de matinada per endur-se les obres. Tant les fotografies com el text intenten explicar l'experiència que van viure les persones que van ser a dins del museu durant les catorze hores que va durar aquesta 'operació trasllat'.

El jutjat d'Osca confirma que el Museu de Lleida pot publicar les imatges inèdites del trasllat de l'art de Sixena

El Museu de Lleida podrà publicar les imatges inèdites de l'operatiu policial de l'11 de desembre del 2017 del trasllat de les obres d'art del Museu de Lleida al Monestir de Sixena, captades pel fotògraf Jordi V. Pou i enregistrades en vídeo per la periodista Laia Navarra. El jutjat d'instrucció 1 d'Osca ha desestimat el recurs de l'advocat de l'Ajuntament de Vilanova de Sixena, Jorge Español, que havia demanat al jutjat que es destruïssin i que no es publiquessin les imatges ja que no existia permís judicial per captar-les. Español ha anunciat que aquesta setmana presentarà un recurs d'empara al Tribunal Constitucional sol·licitant unes mesures cautelars "urgents" per suspendre la resolució del jutjat i prohibir la publicació de les imatges que considera "il·legals".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats