Lleida
21/34° C (sol)
97% 26 km/h


“Tot el que és art i surt de l’ànima em va”Juan Antonio Esparaver treu un disc de música popular dedicat a Tolva


L’artista lleidatà suma una nova aventura, musical, amb la publicació d’un disc que “vol revitalitzar i fer protagonistes els habitants de Tolva”.

“Tot el que és art, el que surt del cor i de l’ànima, em va”. Així justifica Juan Antonio Esparaver la seva incursió en el món de la música. I és que l’artista lleidatà ha donat forma a un CD en què mostra la seva estima per unes terres que l’han vist créixer i amb les quals manté actualment un fort vincle: la Ribagorça, i més concretament el poble de Tolva. “Ja feia 5 anys que estava fent música: cúmbia, salsa, bachates... Sempre m’ha agradat i no és una cosa que em sigui nova”. Aquesta representa una nova aventura per Esparaver, que a més avisa que “no deixaré la pintura”. 

En aquests moments, l’artista plàstic es troba immers en la confecció d’un llibre il·lustrat d’aquarel·les sobre els carrers i places de la ciutat, projecte que li està portant una important tasca de documentació i que va començar l’any 2011. Sobre el disc, explica que “inclou un tipus de música molt popular, pel que fa al contingut de les lletres, i molt ballable”, i afegeix que “són cançons dedicades als pobles, a la gent i a l’amor”, tots tres eixos que vertebren l’essència musical d’Esparaver. 

Tolva és un petit municipi de la província d’Osca que no supera les 150 persones tot i que compta amb una superfície que frega els 60 km2. El fet de tenir poca població ha motivat Esparaver a donar visibilitat al municipi de la Ribagorça. “El meu objectiu és revitalitzar el poble i que se sentin protagonistes”, comenta.

Esparaver reconeix que els inicis no foren fàcils. “Quan vaig canviar de registre va ser un desastre total, a la gent li sobtava perquè m’associaven a un estil concret. Per sort vaig trobar veïns que m’animaven i confiaven amb mi”. Ara, ja consolidat, comenta que continuarà creant melodies sortides des del cor i l’ànima.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats