Lleida
1 / 17° C (sol)
97% 26 km/h


Troben soterrada a Banyeres del Penedès una ciutat ibèrica comparable a la d'UllastretEs tracta de la trama urbana d'una població de més de 2,5 hectàrees abandonada cap a l'any 200 abans de Crist


Investigadors de la Universitat de Barcelona i de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica han descobert una ciutat ibèrica soterrada a Banyeres del Penedès (Baix Penedès) comparable en importància a la d'Ullastret, segons afirmen els responsables de la troballa. A partir de la utilització d'un georadar s'han decobert 2,5 hectàrees de la trama urbana del poblat, el major nucli urbà dels ibers descobert fins ara a Catalunya.

S'ha descobert bona part del que es considera una ciutat amb una estructura viària força regular formada per uns carrers aproximadament paral·lels i amples, creuats perpendicularment per unes vies més estretes. Fins ara s'han identificat uns 200 recintes, amb places, edificis singulars, muralles, torres i un gran fossat.

Els investigadors consideren que es tractaria de la gran ciutat de la Cessetània oriental, territori habitat per la tribu ibèrica d'aquest nom, els cessetans, que vivien a la zona que s'estén entre el massís del Garraf i el coll de Balaguer, i que tenien la gran capital a Kesse, la Tarragona actual.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats