Lleida
21/32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


1.700 persones assistiran al dinar de Nadal d’Amics de la Gent GranLa Fundació organitza 19 Dinars de Nadal a 15 ciutats de Catalunya als quals les persones grans aniran acompanyades per persones voluntàries que les donen suport durant l’any


A Catalunya hi ha 780.500 persones vivint soles, de les quals un 42,8% tenen més de 65 anys, segons dades de l’Institut d’Estudis Catalans (IDESCAT). Els experts apunten que la vida en soledat de la gent gran seguirà creixent com a resultat, entre altres factors, de l’augment de l’esperança de vida dels homes, d’un major nombre de ruptures de parella abans de la jubilació i que cada vegada més persones arriben a la vellesa sense parella. Aquests elements afavoreixen el risc d’aparició de soledat no desitjada. A més, aquest fenomen social té un impacte dràstic sobre la salut física, mental i emocional. La soledat està present en totes les etapes vitals, però s’aguditza a la vellesa, on es dona un procés de pèrdues associades al cicle de la vida. Actualment, la soledat afecta a més de 175.000 persones grans a Catalunya cada dia, però aquests dies es veurà agreujada per la nostàlgia i la tristor que suposa viure un Nadal en soledat, ja que llavors els records sovint es converteixen en dolorosos.

 

Un Nadal contra la soledat de centenars de persones grans

Davant d’aquesta problemàtica, Amics de la Gent Gran organitza 19 Grans Dinars de Nadal entre el dijous 12 i el dissabte 21 de desembre a 15 ciutats de Catalunya. Hi assistiran 1.700 persones entre gent gran que s’acompanya des de la fundació i persones voluntàries que les donen suport al llarg de l’any. Aquest acte suposa la possibilitat de compartir una estona de caliu humà i alegria que permeti a la gent gran ser de nou partícips de la festivitat del Nadal. A més, la fundació ha posat en marxa accions durant el novembre i el desembre:

Una visita extra amb l’entrega d’un lot de Nadal: les 1.600 persones grans aproximadament, repartides per 13 comarques de Catalunya, rebran una visita d’una persona voluntària extra per tal de reforçar la companyia de la gent gran que pateix soledat. En aquesta visita se’ls farà entrega d’un lot de Nadal.

Activitats de socialització especials: el Nadal és el centre de moltes activitats de socialització amb la finalitat d’incentivar de nou la il·lusió per aquestes dates mentre se segueix creant una xarxa social, la qual a priori sol ser fràgil.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats