Lleida
8 / 26° C (sol)
97% 26 km/h


24 joves d'arreu de Catalunya recuperen camins històrics a AlcarràsNois i noies d’entre 14 i 17 anys participen al camp de treball ‘Fent Camí a Alcarràs’ recuperant el Camí Ignasià i el Camí del Riu.


“Fent Camí a Alcarràs” és un camp de treball organitzat per la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i gestionat per la Fundació Escolta Josep Carol, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcarràs. Aquesta activitat que combina treball i lleure juvenil té com a objectiu recuperar camins històrics que conflueixen a Alcarràs (Segrià), el Camí Ignasià en la seva confluència amb el de Sant Jaume i el Camí del Riu.

Els joves han iniciat avui dilluns les primeres tasques de neteja d’aquests camins, després de rebre la visita del mateix alcalde i regidor de Joventut, Miquel Serra i Santi Pelegrí, respectivament. Precisament, Santi Pelegrí ha explicat que la tasca dels joves serà molt important “per crear una via saludable que enllaci uns punts d’alt valor paisatgístic”. L’objectiu d’aquest Camp de Treball Juvenil, el quart dels darrers quatre anys, serà el de millorar l’estat d’aquests camins perquè els gaudeixin la ciutadania i els visitants, per donar encara més atractius a la vila.

Rosa Espinosa, directora d’aquesta acció, explica que entre les tasques figura desbrossar la vegetació que obstaculitza el pas, reparar elements de senyalització...i també, per la tarda, aprofitar per endinsar-se a la vida alcarrassina visitant el patrimoni, la Cooperativa d’Alcarràs i una granja, gaudint de les piscines i participant en la vida social. Com defineix Espinosa “es tracta d’una activitat d’oci alternatiu, que pretén educar des del esforç i el treball en equip”.

Informació i fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats