Lleida
7/16° C (sol)
97% 26 km/h

14 desembre 2019


25 nois i noies de Lleida reben les beques escolars de la Fundació Catalunya La PedreraEn col·laboració amb entitats socials arrelades arreu de Catalunya, ja s’han atorgat més de 3.500 beques al llarg de 17 edicions


La Fundació Catalunya La Pedrera ha lliurat avui els diplomes als 25 nois i noies de les comarques de Lleida que s’han acollit al programa Beques escolars i universitàries durant el curs 2018-19.

Enguany un total de 285 joves de Catalunya han pogut millorar la seva formació gràcies a les ajudes proporcionades per la Fundació Catalunya La Pedrera. El programa, que ha arribat aquest any a la seva dissetena edició és possible gràcies al treball i a la col·laboració de diverses entitats socials que actuen en alguns dels barris i poblacions més desafavorits del país.

D’aquests, 15 beques universitàries a joves que ja havien participat en el programa Beques escolars. D’aquesta manera se’ls ofereix la possibilitat d’accedir i finalitzar estudis universitaris.

Durant aquests anys la Fundació Catalunya La Pedrera ha atorgat 3.538 beques escolars amb un import mig de 1.350 euros, i 35 beques universitàries dotades de 2.500 euros cadascuna.

L’edat mitjana dels beneficiaris del programa beques escolars és de 14 anys, tot i que el programa atén a nens i joves dels 10 als 19 anys. Per gènere, un 59% són noies i un 41% són nois. D’altra banda, els becats per a la universitat tenen una edat mitja de 19,6 anys, i cal destacar que han participat en el programa de beques de la Fundació uns 7’5 anys de mitjana.

L’acte de lliurament de diplomes ha tingut lloc a l’Auditori de La Pedrera i ha comptat amb la benvinguda per part de la senyora Marta Lacambra, directora general de la Fundació Catalunya La Pedrera; i les paraules d’Amina Aissati, alumna actualment becada a Beques universitàries de Fundació Ser.Gi; i María José Brito, professora i tutora de grups de reforç i PFI i cap d'orientació a Jesuïtes Bellvitge. El lliurament dels diplomes l’ha fet Lluís Farrés, director de l'àrea de Coneixement i Recerca de la Fundació Catalunya La Pedrera, que ha felicitat a tots els becats i les seves famílies per haver assolit els objectius educatius del curs.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats

Amb el suport de: