Lleida
7/16° C (núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Ábalos defensa l’indult: “Tot gest per normalitzar la situació és ben rebut”El PP critica el ministre i acusa el Govern de Sánchez de negociar “presos per pressupostos”


“Tots els gestos que es facin per normalitzar i afavorir la convivència de Catalunya han de ser ben rebuts”. Així es va expressar el ministre de Transports, José Luis Ábalos, sobre un indult als presos independentistes en una entrevista al diari El Periódico.

 Ábalos va defensar que tornar a la via de la política per resoldre el conflicte “exigeix judicialitzar al mínim”, però va subratllar que caldrà veure com acaba la qüestió de l’indult. El socialista va remarcar que és competència del ministre de Justícia, però, en tot cas, va insistir que són mesures que “restableixen i normalitzen les situacions”.

“Jo estaré sempre del costat de totes les polítiques de pacificació, de pau i de convivència”, va afegir. Segons ell, el Govern espanyol és “procliu a generar un marc de normalització, de tranquil·litat per a Catalunya, que porti totes les dificultats d’ordre polític a l’àmbit del diàleg, de la convivència i de la normalitat, i no de la judicialització, que és la via per la qual altres opten”.

Ábalos no va voler entrar en el resultat de l’indult, insistint que és competència del ministre de Justícia, que serà el proponent. Va recordar que normalment “no se’l qüestiona”.

En demanar-li sobre la reforma de la sedició, va respondre de la mateixa manera, defensant qualsevol mesura que normalitzi la situació a Catalunya. “No siguem hipòcrites en això. No coneixem cap situació de normalització i de convivència que no hagi anat acompanyada de gestos”, va reblar. Sobre el traspàs de Rodalies a la Generalitat, Ábalos va dir que no té cap inconvenient en el fet que Catalunya assumeixi “el que competencialment li correspon”. El Govern espanyol, va assegurar, està obert a què es tanqui aviat.

La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, va criticar el ministre Ábalos i el va acusar de “negociar presos per pressupostos”. “No només promouen indignes indults i reformes del Codi Penal per a delictes de sedició, sinó que també demanen als espanyols que aplaudim els seus gestos”, va etzibar Gamarra a Twitter. Va afegir que recorreran els indults als presos i va recordar que “ja vam impulsar reformes per prohibir-los (els indults) per a aquests tipus de delictes”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats