Lleida
5/13° C (boira i sol)
97% 26 km/h

9 desembre 2019

Acudam analitza les migracions i col·lectius vulnerables de la mà de Nils KastbergMés de 200 persones participen en la jornada, que ha consistit en una taula rodona


El Teatre L’Amistat de Mollerussa ha acollit la jornada que ha comptat amb la participació destacada de Nils Arne Kastberg, exdirector d’UNICEF de la regió per Amèrica Llatina i el Carib. Kastberg acabat d’aterrar del Líban ha deixat captivat a les dues-centes trenta persones que omplien el teatre, fent reflexionar al públic amb preguntes com "Quin és el gimnàs de l’ànima?”. En la seva intervenció ha contextualitzat i abordat els conceptes migració, immigrant i els diferents col•lectius vulnerables de persones migrades (persones amb diversitat funcional, intel•lectual, salut mental i síndromes).  En la segona part de la seva exposició ha explicat la realitat i complexitat de la situació en què es troben avui en dia milers i milers de refugiats al continent Africà, on actualment Kastberg coordina missions a campaments de refugiats de la RD del Congo, Burundi, Tanzània i Kènia. 

Jordi Latorre, vicepresident 1r de la Diputació de Lleida i alcalde de Torrefarrera ha estat el segon ponent de la jornada i ha aportat xifres sobre la situació de Catalunya pel que fa a l’evolució de persones migrades al territori, també ha destacat el paper que han de tenir els Centres Especials de Treball com a recurs d'inclusió per les persones amb discapacitat nouvingudes.

Joan Viñals (Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania (SIMC), al ST de Lleida), Asmae Nanoukh (Unim Cultures) i Juan Ramon Saura (Federació ALLEM) han estat la resta de participants de la jornada i taula rodona. L’acte ha estat dirigit i moderat per Josep Antón Pérez, fotoperiodista i director del Grup Territoris.cat 

Pel que fa a la tipologia del públic assistent: hi ha hagut alumnes d’instituts del territori lleidatà (cicles de formació professional, ESO i batxillerat), professionals del 3r sector, professionals de l’administració pública i ciutadania en general. 

L’acte s’ha iniciat a les 10 h i ha finalitzat a les 12 h. Paral•lelament i vinculat a la jornada, el Museu de Vestits de Paper ha acollit i ho farà fins al dimarts dia 19 de novembre l'exposició Humoràlia 2017 "Nòmades: Migracions forçades" de La Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris. Es tracta de 50 obres rebudes de 45 països d'arreu del món que utilitzen l'art gràfic com a gènere periodístic visual i de denúncia amb l'objectiu de sensibilitzar a la societat per donar a conèixer i entendre les causes que provoquen els processos migratoris.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats

Amb el suport de: