Lleida
1/11° C (sol)
97% 26 km/hAfloren dos sitges dels segles XVII i XVIII al temple de Santa Maria de LinyolaSegons l'arqueòleg, aquestes sitges es van reutilitzar com a espais per enterrar els difunts


L’equip tècnic que treballa en el subsòl de l’església de Santa Maria de Linyola ha localitzat dues sitges, que s’afegeixen a la que es va trobar al mes de març, i que es creia que podia ser una cripta. Les excavacions que coordina l’arqueòleg Andreu Moya es duen a terme des de fa un mes i mig, amb la col·laboració de tres joves del municipi del Pla d’Urgell que es van oferir com a voluntàries.

Segons Moya aquestes sitges es van reutilitzar com a espais per enterrar els difunts als segles XVII i XVIII.

Els treballs també han posat al descobert tres làpides, dues de les quals s’atribueixen a avantpassats de dues famílies del poble que es diuen Mas i Mosset. Al mes de març l’equip d’arqueòlegs que feien els treballs d’estudi del subsòl de diferents espais de Linyola, per encàrrec de la Universitat de Barcelona, van localitzar una làpida datada el 1698, darrere l’altar major de l’església de Santa Maria de la localitat del Pla d’Urgell.

Després d’aquesta actuació el consistori va fer una crida als veïns del municipi per intentar trobar voluntaris per col·laborar amb els tècnics, a la que hi van respondre les tres joves. Marta, la Laura i Aina han col·laborat en la recuperació i documentació de les tombes.

Preveuen reprendre al setembre la recuperació de l’antic magatzem de la zona dels búnquers del Tossal de la Costereta.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats