Lleida
3/14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Agramunt es converteix en el punt de trobada del món dolç amb centenars de visitantsEls televisius cuiners Marc Ribas i Jordi Cruz centren totes les mirades en la primera jornada d’una fira que ja és un referent


Centenars de persones van gaudir ahir de les novetats d’engany que giren entorn del torró, la xocolata a la pedra i altres productes de proximitat en la XXXI Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt, que se celebra durant tot el cap de setmana. D’aquesta manera, aquesta edició es va convertir en el punt de trobada del món dolç on es va reivindicar l’ús culinari “no estacional” d’aquests dos ingredients.

A més, els visitants d’ahir van poder gaudir dels televisius cuiners Marc Ribas i Jordi Cruz. Ribas va presentar un nou gelat de xocolata a la pedra Jolonch i Cruz va presentar el torró que fet amb la marca Virginias i que properament es podrà menjar al seu restaurant Àbac. Per altra banda, Torrons i Mel Alemany i OliCastelló de Gabriel Alsina van presentar l’Olimel, un nou producte que han desenvolupat conjuntament. A més, Virginias va presentar el seu primer obrador a Agramunt, un centre experimental al voltant del torró i la seva història.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va presidir l’acte inagural i va esta acompanyat pel vicepresident quart Ferran Accensi; pels diputats Mercè Carulla i Rosa Maria Perelló; l’alcalde d’Agramunt, Bernat Soler; la directora de la Fira, Tamara Lombardo; el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells, i altres alcaldes de la comarca i regidors del consistori. La inaguració oficial va ser davant del Monument al Torronaire i Talarn va definir la fira com un certamen que s’ha convertit en “un magnific aparador industrial, comercial i artesanal d’Agramunt” i en un dels referents més potents de la proposta firal de les nostres terres, “que contribueix a l’economia del territori”.

La Fira té una superficie ocupada de 14.000 metres quadrats i s’hi han ubicat 75 expositors, 115 parades al carrer i 12 ‘food trucks’. També hi ha una trentena de degustacions, tallers i ponències al voltant del torró i la xocolata de pedra i altres productes de proximitat. Pel que fa a l’oci, avui hi ha una caragolada solidària i el concert de colenda del Festival Musiquem Lleida 2019. També es farà l’acte de proclamació del XIX Torronaire d’Honor, que enguany s’atorga a la família Triginer. També se celebra la V edició de la Ruta Gastronómica del Torró i la Xocolata a la Pedra.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats