Lleida
15/27° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Agricultura pagarà la meitat dels honoraris o costos laborals dels assessors en fertilització fins als 500.000 eurosEls professionals, les empreses o les entitats hauran d'haver assessorat 30 agricultors i planificat la fertilització


El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha convocat els ajuts al sector agrícola per a l'assessorament i suport tècnic en matèria de fertilització sostenible corresponents al 2020, per un import de 500.000 euros. Els titulars d'explotacions podran sol·licitar l'assessorament de professionals autònoms o assessors d'entitats i associacions agràries i demanar ajudes pel pagament de la meitat dels honoraris o costos laborals d'aquesta persona. Els professionals, les empreses o les entitats hauran d'haver assessorat 30 agricultors i planificat la fertilització per a tots els cultius i les superfícies de conreu.

Aquest assessorament ha de contribuir a incrementar la qualitat del sòl, prevenir la contaminació de les aigües, reduir les emissions d'amoníac i mitigar el canvi climàtic.

Per poder optar a l'ajut, les actuacions subvencionables s'han d'haver realitzat entre l'1 d’octubre de 2019 i el 23 d'octubre de 2020. La sol·licitud s'ha de presentar telemàticament entre l'1 d’octubre i el 23 d’octubre de 2020, ambdós inclosos.

El departament apunta que disposar de suport tècnic és clau de cara a una aplicació més eficient dels adobs, a un menor impacte ambienta i a la la reducció dels costos, ja que la fertilització dels cultius pot arribar a suposar una quarta part dels costos directes de les explotacions.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats