Lleida
9-25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Aitona finalitzarà el mes de juliol la restauració de les pintures de Sant Joan de CarratalàL’actuació permetrà recuperarció de l’aspecte original de l’absis


Aquestes setmanes, els treballs de conservació i restauració de les pintures murals barroques que es conserven a l’absis de l’església romànica de Sant Joan de Carratalà encaren ja la seva recta final. Les obres es van iniciar el passat mes de març i estan sent executades pels Serveis Tècnics de la Diputació de Lleida en col·laboració amb el conservador i restaurador de Béns Culturals, Ramon Solé, i un equip tècnic.

L’actuació en les pintures murals consisteix en la consolidació i neteja de la policromia, que no es conservava de manera íntegra després que un incendi n’afectés parts importants. A banda de la restauració de les pintures murals, també s’intervenen els paraments de pedra de l’absis on s’han retirat un seguit de repintats d’època moderna que amagaven a sota una gran quantitat de senyals de picapedrer i encintats d’època medieval. També s’ha descobert gran part del paviment original format per lloses de pedra, així com l’assentament de l’altar original. Aquests treballs, a més, han estat complementats per un sondeig arqueològic que ha permès aprofundir en l’estudi i coneixement de l’estructura arquitectònica d’aquest temple.

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “aquesta actuació ens permetrà dignificar i preservar un dels actius patrimonials i històrics més importants de la nostra vila; i un dels principals punts d’interès turístic que ofereix Aitona al llarg de tot l’any”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats